Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κιβωτός του Κόσμου: Μάρτυρας επιβεβαίωσε τις κακοποιήσεις - Έρευνες για φοροδιαφυγή

Στην Εισαγγελία θα διαβιβάσει τα στοιχεία η Οικονομική Αστυνομία - 13 καταθέσεις στη δικογραφία για την ασέλγεια και τις κακοποιήσεις

Ένας νέος κύκλος ερευνών δεν αποκλείεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και στόχο θα έχει να διευκρινίσει πιθανή τέλεση αδικημάτων, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα αυτή έρευνα ενδέχεται να «ανοίξει» όταν η Οικονομική Αστυνομία διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τις εφόδους που πραγματοποίησε σε χώρους και δομές της Κιβωτού, με στόχο να διασφαλίσει ότι δεν θα εξαφανιστούν κρίσιμα έγγραφα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αν αυτή η έρευνα ξεκινήσει θα είναι η δεύτερη που διεξάγεται για την Κιβωτό του Κόσμου, καθώς ήδη δυο εισαγγελείς ανηλίκων ερευνούν τον ρόλο του πατέρα Αντώνιου και άλλων προσώπων μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για ασελγείς πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά που φιλοξενούνταν ή φιλοξενούνται μέχρι σήμερα σε δομές της Κιβωτού.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της ποινικής έρευνας, ένας ακόμη μάρτυρας, πρώην εργαζόμενος σε δομές της Κιβωτού, κατέθεσε σήμερα στις εισαγγελείς ανηλίκων και σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώσει τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Πλέον, στο φάκελο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τις συγκεκριμένες καταγγελίες περιλαμβάνονται περί τις 13 καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένης και του 19χρονου, ο οποίος έχει καταγγείλει σεξουαλική του κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο, κατάθεση την οποία αποκάλυψε το «Θέμα».

Τώρα σε ό,τι αφορά στην πιθανή έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού, στο κάδρο εκτός του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής δεν αποκλείεται να μπει και η πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης, σε περίπτωση που ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της ΜΚΟ. Πάντως, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού, έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ