Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά -Ποτέ θα χτυπήσουν

Η πρόγνωση του καιρού από το Σάκη Αρναούτογλου

Μπορεί να έχουμε μπει στο Δεκέμβριο και ο καιρός να διατηρείται «μαλακός», αλλά το σκηνικό αυτό αναμένεται διαφορετικό από το Σάββατο. Ένα νέο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που οργανώνεται στην Ιταλία θα προκαλέσει ραγδαία επιδείνωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, η επιδείνωση του καιρού θα φέρει την επιστροφή των χιονοπτώσεων στα ορεινά της βόρειας χώρας της Κυριακή, με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο.σΣ

Αύριο, Τρίτη ο καιρός θα βελτιωθεί στα κεντρικά και στα βόρεια ενώ στα δυτικά θα είναι πιο άστατος. Μάλιστα σε κάποιες περιοχές νοτιοδυτικής χώρας δεν αποκλείεται να έχουμε δυνατές μπόρες και καταιγίδες. Στις περισσότερες πάντως περιοχές της χώρας θα επικρατήσει αρκετή συννεφιά.

Κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά αναμένεται σε αρκετές περιοχές της Αττικής στην αρχή της ημέρας. Μεγαλύτερα ανοίγματα θα έχουμε στα νοτιότερα, ενώ κάποια σύννεφα θα επιμείνουν και το μεσημέρι στα πιο ορεινά, δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Προς το απόγευμα και το βράδυ θα συννεφιάσει περισσότερο χωρίς αυτή η συννεφιά να δώσει κάτι ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων.
Οι άνεμοι εξασθενημένοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 8 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Το μουντό σκηνικό θα διατηρηθεί στη Θεσσαλονίκη και στη Κεντρική Μακεδονία με κάποια μικρά ανοίγματα μέσα στην ημέρα αλλά και πιθανότητα για περιορισμένη ορατότητα το πρωί, τοπικές ομίχλες. Γύρω απ’ τον Θερμαϊκό δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί κάποια ασθενή βροχή το πρώτο μισό της ημέρας. Προς το βράδυ η συννεφιά θα αυξηθεί περαιτέρω.
Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 10 με 14 βαθμούς Κελσίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ