Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χρυσή Αυγή: Όχι στο αίτημα Λαγού - Κασιδιάρη για αναστολή εκτέλεσης της ποινής

Απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα – Για πολιτική δίωξη εναντίον του μίλησε ξανά ο Κασιδιάρης

Απορριπτική ήταν η εισαγγελική πρόταση για τον Γιάννη Λαγό και τον Ηλία Κασιδιάρη, που είχαν υποβάλει στη δίκη της Χρυσής Αυγής αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του στην προηγούμενη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελέας ανέφερε ότι το πρωτόδικο δικαστήριο αποφάσισε να οδηγηθούν οι δυο κατηγορούμενοι στις φυλακές λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, τις εν ψυχρώ επιθέσεις προς τους παθόντες καθώς και διότι πρόκειται για επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα, αδίστακτα άτομα. «Όσα θέματα ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης αφορούν την ουσία της υπόθεσης και θα αποφανθεί το δικαστήριο μετά από το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση ανεπανόρθωτη βλάβη.

«Δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα π.χ ότι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός λαμβάνει μόνο το ήμισυ του μισθού, ούτε η ευγενής φιλοδοξία τους να μην τερματιστεί η πολιτική τους καριέρα, δεν πρέπει να τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους κρατουμένους. Όσον αφορά τα  προβλήματα υγείας συγγενών του Ηλία Κασιδιάρη μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Προτείνω την απόρριψη των αιτημάτων», είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Αμέσως τον λόγο πήρε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος επανέλαβε ότι η δίωξή του είναι πολιτική και πως τον θέλουν μέσα στη φυλακή για μη συμμετάσχει στις εκλογές. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Λαγός επισήμανε: «Δε μου κάνει εντύπωση η πρόταση της εισαγγελέως. Είναι δεδομένο τι θα πείτε και εσείς. Δεν έχω αμφιβολία πόσο καθοδηγούμενη είναι η δικαιοσύνη. Το κάνω διότι θέλω κάθε δύο μήνες που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος, να καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία»

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας διότι όπως είπε στην απορριπτική πρότασή της αναφέρθηκε στην ιδεολογία του εντολέα του. «Η εισαγγελέας ποινικοποίησε την ποινική δίκη και ζητάμε την εξαίρεσή της» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως εάν η εισαγγελέας ανακαλέσει θα αποσύρουν την αίτηση.

Η εισαγγελέας απάντησε στη συνέχεια  ότι όχι μόνο δεν ανακαλεί, αλλά δεν αποσύρει ούτε μια λέξη από την πρότασή της.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Γιάννη Λαγού, οπαδοί του τον χειροκρότησαν με την πρόεδρο να ζητάει από τους αστυνομικούς να παρέμβουν.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα
«Ακόμα κι αν λάβει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δε σημαίνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας»
Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα