Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρώην ταμίας του δήμου Βόλου «σήκωσε» 263.000 ευρώ από τα ταμεία

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για υπεξαίρεση χρημάτων – Παραδέχθηκε την πράξη του

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση και χθες καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα magnisianews.gr, ο πρώην ταμίας του Δήμου κατηγορούνταν πως είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 263.000 ευρώ περίπου από τα δημοτικά ταμεία.

 

Παραδέχθηκε την υπεξαίρεση ο πρώην ταμίας του δήμου

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την πράξη του και υποστήριξε, ότι είχε πάρει από το ταμείο ποσό 120.000 ευρώ και όχι το ποσό για το οποίο καταδικάστηκε. Το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η υπόθεση του ελλείμματος, είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται το 2016, όταν ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας, είχαν ενημερώσει εγγράφως τον τότε Δήμαρχο Βόλου Θ. Θεοδώρου για ύποπτες κινήσεις στα δημοτικά ταμεία και για πιθανό έλλειμμα της τάξης των 150.000 ευρώ, για να αποκαλυφθεί τελικά στην πορεία της έρευνας, ότι το ποσό ήταν μεγαλύτερο.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο πρώην ταμίας παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, καθώς οι σχετικές διώξεις σε βάρος του είχαν ασκηθεί τον Φεβρουάριο του 2018. Σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που είχε διενεργηθεί στον Δήμο Βόλου, επρόκειτο για έλλειμμα ύψους 270.000 € περίπου, που είχε διαπιστωθεί στο δημοτικό ταμείο το 2016. Το έλλειμμα είχε διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια ελέγχου, που είχε γίνει από ορκωτούς λογιστές, το πόρισμα των οποίων είχε κατατεθεί μαζί με σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου από τη Δημοτική Αρχή Βόλου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ