Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο Google Maps τα «ρίχνει» ο οδηγός του λεωφορείου για το τροχαίο στη Ρουμανία

Πώς σημειώθηκε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα

Στις αρχές φαίνεται να έδωσε εξηγήσεις ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου από την Ελλάδα που ενεπλάκη σε τροχαίο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας Έλληνας επιβάτης. 

Mιλώντας στους αστυνομικούς ο οδηγός αποκάλυψε ότι προσπαθούσε να κατευθυνθεί προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και πως ακολούθησε τις οδηγίες του Google Maps το οποίο του πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii. 

Πάντως, όπως μεταδίδει το Οbservator Antena 1, ο οδηγός δεν βρέθηκε να έχει καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικά. 

Πώς σημειώθηκε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα

Το λεωφορείο, ξεκίνησε από τη Λάρισα και μετέφερε 47 Έλληνες ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, το τροχαίο σημειώθηκε όταν ο οδηγός παραβίασε την μπάρα ελέγχου ύψους των οχημάτων, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να καταπλακώσει την οροφή του λεωφορείου.

Τα μέλη της ελληνικής πρεσβείας στη Ρουμανία βρίσκονται στο νοσοκομείο με τους τραυματίες. Εκείνοι που δεν τραυματίστηκαν είναι σε ένα ξενοδοχείο. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος.

Eπίσημη ενημέρωση από το ΥΠΕΞ

Σε επίσημη ενημέρωση προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών μετά το τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι, όπου επέβαιναν Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ 3 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

λιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια  και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα: 210 368 1730 / 210 368 1350».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ