Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Bίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα πριν το μοιραίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι

Στο βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης “Digi 24” καταγράφεται η πορεία του λεωφορείου λίγα δευτερόλεπτα πριν συμβεί η μοιραία σύγκρουση

Νέα στοιχεία που ενδέχεται να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης “Digi 24” καταγράφεται η πορεία του λεωφορείου λίγα δευτερόλεπτα πριν συμβεί η μοιραία σύγκρουση.
Όπως καταγράφει κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο που κινούνταν ακριβώς πίσω από το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, ο οδηγός του λεωφορείου άλλαξε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στη κολώνα που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν 53χρονο Λαρισαίο.

Μάλιστα ο Ρουμάνος δημοσιογράφος, όπως αναφέρει το Onlarissa, στο παρακάτω απόσπασμα του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, υποστηρίζει πως ο οδηγός δεν λαμβάνει υπόψη τη σήμανση και πορεύεται προς τη διάβαση, αιτίαση που ενισχύει τα όσα έχουν από χθες δημοσιευθεί, πως ενδεχομένως να μπερδεύτηκε από τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης.

Νωρίτερα, ένα ακόμη  βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τι συνέβη λίγα δευτερόλεπτα μετά το τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο, που σημειώθηκε στη Ρουμανία. Το βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται ο πανικός του κόσμου, έχει τραβηχτεί πριν ακόμα φτάσουν στο σημείο τα σωστικά συνεργεία. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Όπως φαίνεται, ένας άνδρας βρίσκεται στο πάτωμα του οχήματος, προσπαθώντας να βοηθήσει ανθρώπους που είχαν καταπλακωθεί από την οροφή του λεωφορείου. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή φωνάζει «πάρε ανάσες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN που μετέδωσε και το βίντεο, ο οδηγός στην κατάθεσή του στις ρουμανικές αρχές ανέφερε ότι έκανε λάθος το GPS, καθώς τον οδήγησε σε έναν δρόμο που δεν περνούν κανονικά τα λεωφορεία. Επίσης, αναφέρθηκε στην κόπωση που είχε, καθώς οδηγούσε 16 συνεχόμενες ώρες το λεωφορείο. Σημειώνεται ότι στο ίδιο σημείο έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία τους τελευταίους μήνες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου