Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πήγε να πνιγεί από σουβλάκι σε ψητοπωλείο – Η στιγμή που την σώζει αστυνομικός

Εφάρμοσε την μέθοδο Heimlich, την οποία είχε μάθει πριν από μόλις 10 ημέρες

Παραλίγο τραγωδία να σημειωθεί πριν από δύο ημέρες με μια γυναίκα η οποία κόντεψε να πνιγεί τρώγοντας σουβλάκι σε κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης.

Για καλή της όμως τύχη, έσπευσε κοντά της ένας αστυνομικός σε υπηρεσία, ο οποίος εφάρμοσε την μέθοδο Heimlich, την οποία είχε μάθει πριν από μόλις 10 ημέρες.

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η 48χρονη γυναίκα καθόταν στην καρέκλα για να φάει το σουβλάκι της. Ξαφνικά, παθαίνει επιληπτική κρίση την ώρα που τρώει με αποτέλεσμα να πνιγεί με την μπουκιά της. Αμέσως μετά σωριάστηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Οι προσπάθειες του προσωπικού του ψητοπωλείου

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, αποτυπώνεται καρέ καρέ η αγωνιώδης προσπάθεια των ανθρώπων στο ψητοπωλείο της Κοζάνης να σώσουν τη ζωή της γυναίκας που προσπαθεί μάταια να αναπνεύσει. Κάποιος σπεύδει να φωνάξει ασθενοφόρο, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσπαθεί να τη συνεφέρει.

«Θεωρήσαμε ότι είναι πνιγμός και τη σηκώσαμε, την χτυπήσαμε στην πλάτη, την πιάσαμε στο στέρνο και στο στήθος για να βγάλει το κομμάτι», λέει ο Παναγιώτης Σεΐχσογλού, ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Η σωτήρια επέμβαση αστυνομικού - Έμαθε την ειδική λαβή 10 ημέρες πριν

Στο μαγαζί μπήκε τότε κι ένας αστυνομικός. Αμέσως, χωρίς να χάσει λεπτό, σηκώνει τη γυναίκα από το έδαφος και της κάνει την ειδική λαβή για τον πνιγμό για να φτύσει το κομμάτι που δεν μπορούσε να καταπιεί. Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, ο αστυνομικός πιέζει και σταυρώνει τα χέρια του στην κοιλιά της γυναίκας προκειμένου να πιέσει τον αέρα που βρίσκεται στον θώρακα.

Τελικά, ύστερα από μερικά λεπτά, η γυναίκα δείχνει να συνέρχεται. Κάθεται στην καρέκλα με αυτούς που την έσωσαν και ζητάει λίγο νερό.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αστυνομικός της Τροχαίας, Θωμάς Δέδες, περιγράφοντας το περιστατικό, τη μέθοδο Heimlich την έμαθε μόλις πριν 10 ημέρες.

«10 μέρες περίπου πριν, οργανώθηκε ένα σεμινάριο στο αστυνομικό μέγαρο της Κοζάνης, που ήρθε το ΕΚΑΒ και μας έκανε μαθήματα πρώτων βοηθειών. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για να σωθεί και αυτή η κυρία».

Δείτε το βίντεο. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
«Θα ήθελα να αναδειχθεί το θέμα των κλιματικών προσφύγων», σημείωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας», που προβάλλεται από...
«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου
Έγιναν 966 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές σε Ξηροκρήνη, Κανάρη, Κλεάνθους, Σόλωνος και Βούλγαρη, όπως επίσης σε Νέα Παραλία και ιστορικό κέντρο
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου