Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νεκρός ορειβάτης στον Όλυμπο: Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο 41χρονο

Εντός της ημέρας θα διενεργηθεί νεκροψία- νεκροτομή προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο άτυχος ορειβάτης έχασε τη ζωή του κατά την πτώση στη χαράδρα ή εάν πέθανε από το κρύο

Τις πρώτες πληροφορίες για τον ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο, λίγο πριν να κατακτήσει την κορυφή του Μύτικα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για έναν 41χρονο από την Αθήνα, έμπειρο ορειβάτη, όπως ήταν και ο φίλος του. Γύρω στη μία το μεσημέρι, οι δύο άνδρες ήταν πολύ κοντά στο να κατακτήσουν την κορυφή του Μύτικα, όταν ο 41χρονος γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα βάθους 400 μέτρων. Ο φίλος του προσπάθησε να τον προσεγγίσει και κάποια στιγμή τον εντόπισε από απόσταση και συνειδητοποίησε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική, τις ειδικές ομάδες της ΕΜΑΚ και εθελοντών διασωστών προκειμένου να ανασυρθεί. 

Όπως είπε ο Χρήστος Νικολαϊδης, αυτό που μένει να διερευνηθεί είναι εάν ο άτυχος ορειβάτης έχασε τη ζωή του από την πτώση ή εάν πέθανε από το κρύο και το οποίο θα διακριβωθεί από τη νεκροψία -νεκροτομή που θα διενεργηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας από την  Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. 

Πηγή: skai

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ