Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θανατηφόρο τροχαίο - Ρουμανία: Η υπερασπιστική γραμμή του οδηγού

Την ευθύνη για το δυστύχημα την έχουν οι Αρχές, ανέφερε ο δικηγόρος του οδηγού

Στις Ρουμανικές αρχές και αυτούς που τοποθέτησαν την μπάρα στον δρόμο του Βουκουρεστίου, με αποτέλεσμα να χάσει ένας άνθρωπος της ζωή του από τη σύγκρουση του πούλμαν, έριξε τις ευθύνες ο οδηγός του.

Ο Α. Ματέσκου, μιλώντας στον Alpha, τόνισε πως ο πελάτης του είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς φοβάται πως μετά από αυτό το δυστύχημα, θα μείνει χωρίς δουλειά.

«Ο οδηγός φοβάται ότι θα μείνει χωρίς δουλειά. Δεν είναι ψυχολογικά καλά. Την ευθύνη για το δυστύχημα την έχουν οι Αρχές. Περιμένουμε να δούμε τις άδειες» είπε ο Ματέσκου, ο οποίος έδωσε άλλο ένα στοιχείο που αποδείχθηκε μοιραίο για το δυστύχημα.

Οπως είπε, ο οδηγός είχε να επιλέξει ποια λωρίδα θα ακολουθούσε για να φτάσει στον προορισμό του κι επέλεξε αυτή που τον οδήγησε στη μοιραία μπάρα.

«Είχε ένα δευτερόλεπτο να διαλέξει σε ποια λωρίδα θα πάει. Αριστερά ή δεξιά. Πήγε αριστερά» είπε.

Να τονιστεί πως σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ματέσκου, το λεωφορείο παραμένει σε πάρκινγκ της αστυνομίας στο Βουκουρέστι και μένει να αποφασιστεί αν θα μεταφερθεί στην Ελλάδα, αν θα μπει σε αποθήκη ή αν θα πουληθεί στη Ρουμανία.

Η υπερασπιστική γραμμή του οδηγού

Όπως έχει επισημάνει ο επίσης συνήγορος του οδηγού του πούλμαν, Αλ. Ματθαίου, ήδη ετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή, στην οποία θα θίξει τα εξής ζητήματα:

  • Υπήρχε λανθασμένος τρόπος τοποθέτησης της γέφυρας
  • Ήταν υπερβολικά βαρύ το υλικό κατασκευής
  • Τουλάχιστον έξι ατυχήματα έγιναν από τον Σεπτέμβριο όταν και ανακατασκευάστηκε η γέφυρα
  • Ήταν παλαιού τύπου κατασκευή

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν εμφανιστεί ιδιαίτερα επικριτικά σχετικά με την ανακατασκευή της αερογέφυρας από τον Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ