Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέτρος Φιλιππίδης: Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής - Οι γυναίκες με αγάπησαν

Συνεχίζεται η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη

Αρνείται ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεχίζοντας την απολογία του στη δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε βιαστής και ότι ο ίδιος έχει αγαπηθεί από τις γυναίκες. Μάλιστα, έστρεψε τα πυρά του κατά του Σπύρου Μπιμπίλα, όπως και κατά των ηθοποιών Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Ακόμη, αντέκρουσε τα όσα η πρώτη καταγγέλλουσα του προσάπτει, λέγοντας πως οι ισχυρισμοί της είναι ψέματα. Μάλιστα ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στη στιγμή που έμαθε για την πρώτη καταγγελία σε βάρος του για να πει χαρακτηριστικά: «Δεν το χωράει το μυαλό μου. Βγήκε η πρώτη καταγγελία. Δεν είμαι ηλίθιος. Είμαι άνθρωπος του κόσμου και της κοινωνίας. Σε δημοσιογραφικούς κύκλους ακούγεται για βιασμό. Λέω αποκλείεται. Λέω δεν υπάρχει! Έρχεται η κατάθεση στον εισαγγελέα και γίνεται βιασμός. Τι να σας πω; Πως αισθάνθηκα; Ήθελα να πεθάνω. Μετά έρχεται ακούω ότι είναι κι άλλος βιασμός τον οποίο δε θυμόταν! Ούτε ξέρω τι σημαίνει κατά συρροή, ούτε τίποτα. Εγώ ξέρω ότι δεν τα έχω κάνει. Μιλάω με τον τότε δικηγόρο μου. Πηγαίνω στην ανακρίτρια. Εκεί σταματάει η μνήμη μου».

Ακολούθως επιτέθηκε στην αντίδικό του (της πρώτης καταγγέλλουσας) για να επισημάνει: «Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πως συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέματα».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη μητέρα της καταγγέλλουσας η οποία είχε καταθέσει ως μάρτυρας εναντίον του στη δίκη: «Η πρώτη καταγγέλλουσα και η μητέρα της! Ήρθε εδώ και είπε κουτσομπολιά. Τρεις μέρες πριν γίνει όλο αυτό ήταν στο σπίτι μου κι έτρωγε και κοιμόταν» είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε:

«Όλοι αυτοί που είναι εδώ πίσω έχουν έρθει σπίτι μου, τους έχω ταΐσει, τους έχω φιλοξενήσει. Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό. Ο κανονικός κόσμος δεν ασχολείται. Αυτοί που πάνε έξι η ώρα με το λεωφορείο στη δουλειά. Όχι αυτοί που έρχονται κάθε μέρα εδώ στο δικαστήριο. Τι είναι αυτοί; Θέλουν την πτώση και την καταστροφή του Φιλιππίδη;».

Συνεχίζοντας για την πρώτη καταγγέλλουσα ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για ένα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο από γυναίκες που δεν τις πήρε στη δουλειά. «Οργανώθηκαν σε δικηγορικό γραφείο από δικηγόρο-μανατζερ. Κατηγόρησαν τον Κιμούλη, τον Σπυροπουλο, δεν βγήκαν όμως. Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα. Μας βλέπετε. Μας γνωρίζετε. Ξέρετε ποιο είναι το ενοχλητικό κομμάτι της πρώτης καταγγέλλουσας; Το πώς μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα. Την βλέπετε όλο αυτόν τον καιρό! Είναι ενοχλητική, είναι επεμβατική. Εγώ δεν το θέλω αυτό», ανέφερε γα να συνεχίσει:

«Το γεγονός που περιγράφει (η πρώτη καταγγέλλουσα) στη θεατρική εστία δεν ισχύει. Δεν συνέβη. Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα. Δεν έχω φερθεί άσχημα σε γυναίκα. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι βιαστής. Είπαν ότι επιδεικνύομαι! Ζω μια τρέλα! Μου τρελαίνει το μυαλό αυτό! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα. Παρά πολλοί ηθοποιοί μας βλέπει ο κόσμος και μας αγαπάει. Εμένα, τον Μπεζο, τον Στανκογλου. Ξέρετε τι γίνεται στα καμαρίνια; Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι βιαστής. Όλο αυτό που περιγράφει η πρώτη καταγγέλλουσα είναι εντελώς ψεύτικο! Χθες μου είπαν ότι σε κάποιο κανάλι είπαν ότι εγώ την κυνηγούσα στους διαδρόμους του θεάτρου και την έπιασα από το λαιμό! Αυτά δεν τα έχει πει ούτε η ίδια! Μερίδα του Τύπου όχι απλώς με έχει ξεσκίσει! Πρέπει να βρεθεί και καινούργια λέξη!».

Ακόμη, ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε για τη συγκεκριμένη αντίδικό του: «Μου έλεγαν οι άλλοι ηθοποιοί ότι έρχεται στα καμαρίνια, ότι επεμβαίνει σε συζητήσεις. Την τελευταία φορά που την είδα με τη μητέρα της, είπα "εσύ μέσα, εσύ έξω". Θα με ενδιάφερε και θα την έδιωχνα; Είμαι βιαστής 2008-2014! Πριν και μετά αγνοείται η τύχη μου! Η ανωμαλία και η διαστροφή μου περιορίζεται σε αυτό το διάστημα. Κάτι έπαθα από το 2008-2014 και μετά συνήλθα».

Μιλώντας για την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστοσοπούλου, ο κατηγορούμενος είπε: «Η Παπαχαραλάμπους δεν είναι καν μάρτυρας! Τι είπε; Ότι κατουρούσα στο νιπτήρα! Δικάστε με γι αυτό! Η Αναστασοπούλου είπε ότι έβαλα τα χέρια μου στο παντελόνι μου και αυτοϊκανοποιούμουν και αυτή έφυγε λέγοντας πως πάει στο φίλο της κι εγώ είπα "α εντάξει"». Με την κυρία Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό! Μια φορά στο καμαρίνι της είχα ζητήσει να μου περάσει στο κομπιούτερ κάποια τραγούδια. Είναι μια δυναμική γυναίκα θα μπορούσε να αντιδράσει. Όλα στο θέατρο ακούγονται. Δεν ακούστηκε ποτέ ότι είμαι βιαστής. Δυσαρεστήθηκε μια φορά και το έγραψε στο Facebook γιατί θεώρησε ότι πήγαμε να ανεβάσουμε μια παράσταση που τα δικαιώματα τα είχε αγοράσει ο παραγωγός που είχα στο "Μουσούρη". Τα είχε πληρώσει τα δικαιώματα. Αυτό το έργο πήγε να το ανεβάσει άλλος παραγωγός στο θέατρο του κι ενημερώθηκε ότι τα δικαιώματα είναι κρατημένα. Ανεβαίνει το έργο και πήγε η υπεύθυνη για τα δικαιώματα και έκανε ασφαλιστικά μέτρα. Και η κυρία Αναστασοπούλου τα έβαλε μαζί μου».

Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται.

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ