Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στις 19 Ιανουαρίου η συνέχεια της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πρότεινε αθώωσή του για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αλλά ενοχή του για δύο απόπειρες βιασμού

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου η δίκη του ηθοποιού - σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη. Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωσή του για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αλλά την ενοχή του για δύο απόπειρες βιασμού.

Kλείνοντας την αγόρευσή της, τόνισε πως ο κατηγορούμενος «καταχράστηκε την ισχυρή του θέση, ο κατηγορούμενος ενεργώντας με έπαρση, έχοντας εξουσιαστική συμπεριφορά, συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο παιδί που δεν μπορούσε να ακούσει όχι. Και όταν άκουγε το όχι γινόταν αγρίμι. Το όχι το άκουγε σαν ναι. Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι νέες ηθοποιοί του λένε όχι. Είχε το σύνδρομο του εξουσιαστή, ο μάρτυρας Μπιμπίλας κατέθεσε για τον αυτοκράτορα Φιλιππίδη. Βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, νόμιζε ότι μπορούσε να έχει ό, τι ήθελε, όποια ήθελε. Μας είπε δεν είχε λόγο να βιάσει, αναρωτιέμαι χρειάζεται λόγος; Ο βιαστής σκέφτεται “έχω το δικαίωμα να κυριαρχώ επί του άλλου ατόμου…”».

Στην πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη λόγω αμφιβολιών για τις κατηγορίες που αφορούν την πρώτη καταγγέλλουσα για βιασμό, αναφέρθηκε ο δικηγόρος τους κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

«Η κυρία εισαγγελεύς κινήθηκε στις ράγες της κοινής λογικής. Όπως είπε, δεν μπορεί μια γυναίκα που έχει βιαστεί να ξεχάσει αυτό το βίωμα και να πηγαίνει μετά από ένα μηνά στον βιαστή της και να ζητάει συνεργασία. Δεν μπορεί, μετά τον δεύτερο καταγγελλόμενο βιασμό, να τον περιμένει να τελειώσουν οι πρόβες, αντί να πάει στην αστυνομία. Γι΄αυτό η κυρία εισαγγελεύς είπε «αθώος» ο Πέτρος Φιλιππίδης» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης. 

Από την πλευρά της η συνήγορος Κική Πακιρτζίδου δήλωσε ότι υπάρχει ικανοποίηση από την πλευρά της υπεράσπισης για την αθωωτική πρόταση ενώ για την πρόταση ενοχής στις κατηγορίες απόπειρας βιασμού των άλλων δύο καταγγελλουσών, «θα απαντήσουμε με τις αγορεύσεις μας».

Πηγή: skai.gr/ naftemporiki

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ