Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σταμπολίδης: Παγκόσμιο το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

O γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης σημείωσε ότι το 78% του βρετανικού λαού επιθυμεί την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα

Παγκόσμιο και όχι εθνικό χαρακτηρίζει το αίτημα επιστροφής και επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Νίκος Σταμπολίδης.

Σε συνέντευξή του στον Αlpha Radio τόνισε ότι είναι «ηθικό, νόμιμο, δίκαιο και διακυβερνητικό να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης και να επανενωθούν», ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Βρετανίδας υπουργού Πολιτισμού ότι δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής των Γλυπτών, τόνισε ότι όσοι Βρετανοί υπουργοί Πολιτισμού δήλωσαν κάτι τέτοιο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έπαψαν να είναι υπουργοί.

«Ο βρετανικός λαός υπέρ της επιστροφή των Γλυπτών»

Σημείωσε παράλληλα ότι το 78% του βρετανικού λαού επιθυμεί την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα και τόνισε ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν έχουν καμία σχέση με τις υπόλοιπες επιστροφές αρχαιοτήτων από μουσεία σε άλλα κράτη.

Όπως είπε, «τα αρχιτεκτονικά Γλυπτά του Παρθενώνα είναι μία μοναδική περίπτωση για όλες τις επιστροφές μνημείων, γιατί ο Παρθενώνας στέκει επί 2,500 χρόνια στην Ακρόπολη».

Σε ερώτηση αν έχει συνομιλήσει προσωπικά με τον Πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου κ. Όσμπορν (ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου είναι ο κ. Φίσερ) θέλησε να σχολιάσει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως γράφονται και μεταφέρονται σε δημοσιεύματα του ξένου και ελληνικού τύπου, ενώ αναφέρθηκε και στο πώς διορίζονται οι «διαχειριστές» του Βρετανικού Μουσείου αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κόσμος δεν πληροφορείται σωστά γιατί γίνονται γνωστές κάποιες πληροφορίες που γίνονται προπαγάνδα στη συνέχεια.

Τέλος, για το πότε θα μπορεί να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα και αν είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή τους, είπε ότι «στρατηγική η οποία ανακοινώνεται, δεν είναι στρατηγική».

Πηγή: iefimerida

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ στη Θεσσαλονίκη: Δίπλωσε νταλίκα στον Περιφερειακό – Μπαράζ τροχαίων
Έχει μείνει ανοιχτή μόνο μια λωρίδα και έχει σχηματιστεί μεγάλο μποτιλιάρισμα – Σε ποιο σημείο έγινε το ατύχημα
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ στη Θεσσαλονίκη: Δίπλωσε νταλίκα στον Περιφερειακό – Μπαράζ τροχαίων