Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Άνοιξη με 20 βαθμούς και αλλαγή με χιόνια και κάτω από 1.000 μ.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται τις επόμενες μέρες με τον Σάκη Αρναούτογλου να προβλέπει ραγδαία επιδείνωση με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια, αφού πρώτα ωστόσο οι θερμοκρασίες αύριο θυμίσουν άνοιξη.

Συγκεκριμένα, στο σημερινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως αναμένονται ισχυροι νοτιάδες, με δυνατές βροχές στα βορειοδυτικά αναμένονται το επόμενο 48ωρο, με πολύ νερό στην Ήπειρο και χιόνια στα ορεινά. 

Η κατεβασιά κρύου αέρα από την κεντρική και τη δυτική Ευρώπη θα δημιουργήσει ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό στέλνοντας σύννεφα προς την Ελλάδα.

Έτσι αύριο Τετάρτη, ενώ αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας ανοιξιάτικος καιρός με ηλιοφάνεια και νοτιάδες, στην Ήπειρο αναμένονται τοπικές μπόρες, όπως και στα βορειότερα σύνορα.

Οι μπόρες μέχρι το μεσημέρι θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 20 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, με υψηλες θερμοκρασίες λόγω των νότιων ανέμων ακόμη και μέσα στο βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο αναμένονται τοπικές νεφώσεις με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως και 19 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους στο Θερμαϊκό να φτάνουν τα 6 και 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη αναμένεται άστατος καιρός με βροχές ακόμη πιο έντονες στη δυτική Ελλάδα, με μπόρες και στη βόρεια Ελλάδα και προς τη Θεσσαλονίκη.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου περίπου στα 1.400 με 1.600 μέτρα.

Την Παρασκευή οι βροχές θα επεκταθούν και προς τα ανατολικά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με χιόνια σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρρα, ενώ προς το Σάββατο οι πρόσκαιρες πυκνές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν ακόμη και πολύ κάτω από τα 1.000 μέτρα σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία.

Ο καιρός δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα ούτε την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο θα ξεκινήσει η εξασθένιση των ισχυρών νοτιάδων με τα χιόνια να περιορίζονται σε ακόμη πιο μεγάλα υψόμετρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ