Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νεκρός 10χρονος στο Βόλο: Τον χτύπησε η γρίπη και πέθανε λίγες μέρες μετά

Η γρίπη προκάλεσε οξεία μυοκαρδίτιδα και o μικρός Κωνσταντίνος κατέληξε

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του 10χρονου Κωνσταντίνου, που όπως λένε οι διάσκαλοί του ήταν η «ψυχή» του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ταχυδρόμου του Βόλου», ο μαθητής - που παρά τη σπαστική τετραπληγία που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, δεν σταμάτησε ποτέ να εκπλήσσει, δίνοντας μαθήματα ζωής - κόλλησε γρίπη τύπου Α και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, δεν τα κατάφερε.

Ο Κωνσταντίνος είχε πάει κανονικά στο σχολείο την περασμένη Πέμπτη για τα μαθήματά του. Εφθασε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, με βανάκι που μεταφέρει καθημερινά τους μαθητές από την περιοχή του Πηλίου. Προσήλθε χαρούμενος και όπως πάντα αναστάτωσε ευχάριστα με τις φωνές του, το σχολείο.

Κατά την πρωινή θερμομέτρηση που κάνει νοσηλευτής σε όλα τα παιδιά του σχολείου, ο Κωνσταντίνος δεν έδειξε συμπτώματα.

Ηταν περίπου στις 10:30 το πρωί, όταν σε δεύτερη θερμομέτρηση, παρουσίασε δέκατα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η οικογένειά του και με το βανάκι, ο μαθητής επέστρεψε στο σπίτι, προκειμένου οι γονείς του να φροντίσουν μέσω γιατρού για την υγεία του.

Το παιδί παρακολουθήθηκε από ιδιώτη γιατρό. Ωστόσο την Παρασκευή ανέβασε υψηλό πυρετό και η οικογένειά του δεν καθυστέρησε. Τα μεσάνυκτα της Παρασκευής τον πήγαν στο Νοσοκομείο Βόλου και έγινε αμέσως εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική.

Του έγινε τεστ και διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε από γρίπη τύπου Α (πιθανόν η Η1Ν1) και του χορηγήθηκε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Ξαφνικά όμως, η υγεία του Κωνσταντίνου επιδεινώθηκε. Πάνω από το παιδί έπεσαν όλοι οι διαθέσιμοι γιατροί του Νοσοκομείου. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν μπόρεσαν να του προσφέρουν βοήθεια. «Η γρίπη προκάλεσε οξεία μυοκαρδίτιδα», ενημέρωσε η διευθύντρια της Παιδιατρικής, Αναστασία Αναστασίου - Κατσιαρδάνη για τον θάνατο του παιδιού, που προκάλεσε σπαραγμό στο Νοσοκομείο Βόλου. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανία: Εκκενώνονται δύο νοσοκομεία στο Κίεβο υπό το φόβο ρωσικών επιδρομών
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 1.682 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης
Ουκρανία: Εκκενώνονται δύο νοσοκομεία στο Κίεβο υπό το φόβο ρωσικών επιδρομών
«Ακριβό μου σπίτι»: Δεύτερη ακριβότερη στην ΕΕ η Ελλάδα - Πόσος μισθός πάει για στέγαση
Eάν ληφθεί υπόψη το εισόδημα που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά, τότε θεωρείται η δεύτερη ακριβότερη χώρα στη στέγαση
«Ακριβό μου σπίτι»: Δεύτερη ακριβότερη στην ΕΕ η Ελλάδα - Πόσος μισθός πάει για στέγαση