Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή σε 3 περιοχές απόψε – Φρέσκο χιόνι, με ύψος 50 εκατοστά

Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα

Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για τρεις περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα το απόγευμα Δευτέρας (23/1) με βροχές και χιονοπτώσεις.

Όπως αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου: «Προσοχή στα έντονα αλλά και δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές - καταιγίδες) καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα στον νομό Πέλλας (οπου στα ορεινά τμήματα του και κυρίως πάνω από τα 1500 μέτρα το ύψος φρέσκου χιονιού μέχρι αργά τη νύχτα απόψε δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 40-50 εκατοστά), ενώ έντονες κατά διαστήματα βροχές - καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα και στον νομό Ημαθίας και από το βράδυ και στον νομό Πιερίας!».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, όπου και αναφέρει τα εξής:

Α. Σήμερα Δευτέρα (23-01-2023)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο έως το απόγευμα με εξασθένηση το βράδυ

β. στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία

γ. από το βράδυ στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά οι οποίες στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο (από 800 μέτρα και πάνω) θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Β. Αύριο Τρίτη (24-01-23)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι και

β. στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Γ. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης (25-01-2023) έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και στα βόρεια ημιορεινά,

ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ