Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου

Έγινε αισθητός και στην Κρήτη – Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Σεισμική δόνηση 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.37 το μεσημέρι στη Ρόδο. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 58 χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου με εστιακό βάθος 22.

Μαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για μεγάλη διάρκεια της σεισμικής δόνησης στην περιοχή ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 14:37, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.9 στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 498 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου.

seismos_rodos.jpeg

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στα απογευματινά χειρουργεία - «Θέλουμε να κοιτάμε τους ασθενείς στα μάτια και όχι στην τσέπη», ανέφερε ο πρόεδρος του...
Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας