Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αρναούτογλου: Χιόνια πάνω από τα 900 μέτρα στη Μακεδονία - Πότε φτιάχνει ο καιρός

H πρόγνωση του καιρού από το Σάκη Αρναούτογλου

Σε μεγάλο μέρος της χώρας αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή η κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη και έχει δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές, όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3.

Συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27/1) θα συνεχίσει να πλήττει κυρίως τις δυτικές περιοχές αλλά και τα Δωδεκάνησα, όμως από το μεσημέρι και προς το απόγευμα θα αρχίσει να εξασθενεί σε ορισμένες περιοχές. Συγκεκριμένα, σε Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο, Κρήτη και Κυκλάδες τα φαινόμενα θα υποχωρούν, ενώ το βράδυ αναμένεται να έχουν σταματήσει στο σύνολο τους. Έτσι, μπόρες και καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν το βράδυ της Παρασκευής σε Ξάνθη και Επτάνησα κυρίως.

Επίσης, στην Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν αισθητά από το μεσημέρι, ενώ στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται τοπικές μπόρες.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, αύριο αναμένεται συννεφιά, ενώ από το μεσημέρι προς το απόγευμα, τα σύννεφα που θα έρχονται από το νότο, θα δώσουν βροχές και κατά τόπους, όπως στη Χαλκιδική, τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας πάνω από τα 900 μέτρα.

Το Σαββατοκύριακο όμως, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει ριζικά και να υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως τοπικές βροχές αναμένονται να εμφανιστούν σε διάφορες περιοχές, όπως στην Αθήνα.

Επιπλέον, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε μονοψήφια νούμερα, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές, όπου και πάλι θα είναι χαμηλή, ενώ με βάση τα προγνωστικά μοντέλα την Τρίτη αναμένεται να υποχωρήσει κι άλλο, κάτι που θα είναι αισθητό σε πολλές περιοχές.

Δείτε το δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 με το Σάκη Αρναούτογλου:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ