Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Δραμινός ο Σμηναγός του μοιραίου Φάντομ – Φίλος του Άρη

Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή της συντριβής για τον εντοπισμό του

Με καταγωγή από το Κάτω Νευροκόπι Δράμας και φίλος της ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης είναι ο Ευστάθιος Τσιτλακίδη, κυβερνήτης του μαχητικού Φάντομ που κατέπεσε χθες το πρωί ανοιχτά της Ανδραβίδας, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση.

Ο 31χρονος διαμένει στην Πάτρα ενώ είναι γιος του πρώην δασάρχη του Κάτω Νευροκοπίου, ενώ η μητέρα του καθηγήτρια Γαλλικών.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου συνεχίστηκαν όλο το βράδυ. Σε αυτές συνέδραμαν ένα C-130, το οποίο έριχνε φωτοβολίδες για να φωτίσει την περιοχή των ερευνών βοηθώντας τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, αλλά και ελικόπτερα Super Puma και S-70, τα οποία εναλλάσσονταν όλο το βράδυ, σκανάροντας την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο δυστύχημα, που στέρησε τη ζωή σε έναν 29χρονο, με το Phantom σημειώθηκε δεκαπέντε λεπτά από την απογείωσή του, καθώς το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος.

Ο ένας πιλότος είναι νεκρός. Πρόκειται για τον συγκυβερνήτη Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον κυβερνήτη Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη 31 ετών.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ: Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

 

Τριήμερο Εθνικό Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να  χάσει  τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας
Συμμετείχε στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας - Τι είπε για την αναβάθμιση από
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας