Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λάρισα: «Σήκωσε» 155.000 ευρώ από τους λογαριασμούς 80χρονου αρραβωνιαστικού της

Ένοχη κρίθηκε από το Εφετείο μια 67χρονη – Τι υποστήριξαν οι συγγενείς του θύματος

Ένοχη για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη κρίθηκε χθες από το  Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας μια 67χρονη σήμερα, η οποία βρέθηκε κατηγορούμενη έχοντας ιδιοποιηθεί συνολικά 155.000 ευρώ από τους  τραπεζικούς λογαριασμούς ενός ευκατάστατου συνταξιούχου δικηγόρου, ενώ δεν πρόλαβε να εκποιήσει επιπλέον χαρτοφυλάκιο (αμοιβαία κ.λπ.), η συνολική αξία εξαγοράς του οποίου ξεπερνούσε τις 160.000 ευρώ. Ρευστοποίηση που πάγωσε, όταν -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- συγγενικό πρόσωπο του 80χρονου δικηγόρου κοινοποίησε εξώδικο σε τραπεζικό διευθυντή, περί δικαστικής συμπαράστασης.

Ο ευκατάστατος, πλην άγαμος και άκληρος δικηγόρος, μέσω Γραφείου Γνωριμιών τον Μάρτιο του 2012 αναζητώντας «σύντροφο» γνώρισε την 56χρονη τότε κατηγορουμένη, άεργη και κατά καιρούς απασχολούμενη ως αποκλειστική νοσοκόμα, με την οποία αρραβωνιάστηκε κιόλας, όπως αναφέρθηκε χθες στην ακροαματική διαδικασία. Ερωτική σχέση που πήρε άλλη τροπή όταν ο 80xpovos διαγνώστηκε στη συνέχεια με αγγειακού τύπου άνοια και τους συγγενείς να ανακινούν το θέμα με αφορμή «ανεξήγητες» κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η κατηγορουμένη αρνήθηκε χθες όλες τις κατηγορίες, λέγοντας ότι ο 80χρονος ήταν αυτός που της ζήτησε να τον συντροφεύσει για το υπόλοιπο του βίου του, ότι ο θανών αποφάσιζε για τα χρήματα και πως η ίδια δεν γνώριζε τίποτα άλλο παρά μόνο για τα χρήματα που έλαβε για να αποπληρώσει τα νοσήλια.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας κήρυξε ένοχη την κατηγορουμένη, επιβάλλοντας συνολική ποινή φυλάκισή 4 ετών, μετατρέποντας την ποινή σε χρηματική προς 5 ευρώ την ημέρα. Το Δικαστήριο, με αφορμή και τη χαμηλή σύνταξη που λαμβάνει η κατηγορουμένη, έκανε δεκτό το αίτημα περί δοσοποίησης του ποσού που θα πρέπει πλέον να αποπληρώσει.

Πηγή: onlarissa.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ