Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αρναούτογλου: Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός - Διχογνωμία στα προγνωστικά

Ερωτηματικά υπάρχουν ακόμα για τον καιρό που θα επικρατήσει την επόμενη εβδομάδα

Εν μέσω διχογνωμίας στους κύκλους των μετεωρολόγων για την ένταση του χιονιά, ο προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει απότομη επιδείνωση του καιρού από την άλλη βδομάδα. 

Όπως ανέφερε ειδικότερα στην ΕΡΤ, οι βοριάδες την Κυριακή θα φτάνουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ πάνω από το Αιγαίο θα έχουν δημιουργηθεί σύννεφα λόγω της στροφής της ανέμων σε βορειοανατολικούς και έτσι κάποια σύννεφα θα φτάσουν στην Εύβοια, στην Αττική και τη Βοιωτία και ενδέχεται να αφήσουν παροδικές χιονοπτώσεις ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα.

Τη Δευτέρα, οι θερμοκρασίες θα πέσουν και αυτή τη στιγμή τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν σε ποσοστό 60% με 70% ότι ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα επηρεάσει τη χώρα.

Βροχές αναμένονται στα δυτικά όπως και χιόνια στην ενδοχώρα, καθώς εκεί θα επικρατήσουν κρύες αέριες μάζες.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ξεκαθάρισε, πάντως, ότι όλα είναι ανοιχτά.

Οι προβλέψεις άλλων μετεωρολόγων για τον χιονιά 
Αντικρούοντας τις προβλέψεις για χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής την Παρασκευή και το Σάββατο, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος σε χθεσινή του ανάρτηση γνωστοποίησε τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα για τον καιρό που θα επικρατήσει στην Αττική. Όπως εκτιμάται, χιόνια δεν θα δούμε στην Αττική, αντιθέτως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου η θερμοκρασία δείχνει να ανεβαίνει, αγγίζοντας τοπικά έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου.
«Όσο για το Σάββατο το πρωί που αναμενόταν ένα πολύ πρόσκαιρο πέρασμα με τοπικές χιονοπτώσεις και λίγο χαμηλότερα, μειώνονται οι πιθανότητες να έρθει λόγω του ότι οι συνθήκες πιθανότατα δεν θα ευνοήσουν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αντίθετα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σημειώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι «τις επόμενες εβδομάδες υπάρχει έντονη κινητικότητα για χιόνια και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οπλιστείτε με υπομονή γιατί οι επόμενες δύο εβδομάδες θα κυλήσουν με περισσότερο κρύο από τα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ από την Κυριακή και για αρκετές ημέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα για χιόνια και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από την Κυριακή ,όπου θα πνέουν και θυελλώδεις βοριάδες, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την ίδια ημέρα τα χιόνια φαίνεται να πολιορκούν την Εύβοια και τα βόρεια προάστια της Αττικής και σε χαμηλά υψόμετρα. Να τονίσω ότι η πρόγνωση για την Εύβοια και την Αττική παρουσιάζει μεγάλη ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και ενδεχομένως να αλλάξει».
Από την πλευρά του, και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επιμένει για τον χιονιά, ενώ «βλέπει» χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Πηγή: Protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά