Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πατέρας πιλότου Phantom: Δεν με ενδιαφέρει γιατί έπεσε το F-4, το παιδί δεν γυρνά πίσω

«Δεν άντεχα να χτυπήσει το τηλέφωνο μετά τις 10 το βράδυ», είπε o Κώστας Τουρούτσικας και συμπλήρωσε πως ο Μάριος δεν είχε τη φιλοδοξία να πετάξει με Rafale

Η Πολεμική Αεροπορία θρηνεί τους δύο πιλότους του μοιραίου F-4 Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα, τον υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα και τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, ωστόσο παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

Ο χαμός του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρουτσίκα έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του, με τον πατέρα του νεκρού αεροπόρου να συγκλονίζει με όσα λέει για τον γιο του. Μιλώντας στο MEGA ο Κώστας Τουρουτσίκας περιέγραφε τον 29χρονο υποσμηναγό ως ένα άνθρωπο που «είχε εκμηδενίσει το «εγώ» του», ενώ δήλωσε πως η οικογένεια δεν θα μπορέσει ποτέ να συνέλθει από τον άδικο χαμό του.

«Χθες το βράδυ σκεφτόμουν πως είχε κατορθώσει ένα πράγμα πολύ σημαντικό. Ο Μάριος εκτός από καλός πιλότος είχε κατορθώσει να εκμηδενίσει το «εγώ» του. Δεν υπήρχε «εγώ» σε αυτό το παιδί, δεν τον είχα ακούσει ποτέ να πει «πατέρα, θα πάρω εκείνο». Μιλούσε μόνο με το «εσείς». Με φίλους και γνωστούς αν μιλήσετε, θα σας πουν πως δεν υπήρχε «εγώ» σε αυτό το παιδί».

«Μία ημέρα πριν πεθάνει είχαν έρθει οι φίλοι του. Είχαν βγει μία παρέα έξω το Σάββατο το βράδυ και είχαν μαζί τους ένα παιδί σχεδόν με ειδικές ανάγκες, το οποίο εγώ δεν το ήξερα. Το παιδί μου είπε ότι «με αγαπούσε πολύ ο Μάριος, με έπαιρνε πάντα μαζί του». Έβαζε τον εαυτό του κάτω απ’ όλους κι αυτό είναι που με σκοτώνει… Μία καλή ψυχή να χαθεί στα 30 του χρόνια…. Δεν θα μπορέσουμε να συνέλθουμε ποτέ».

 

Ο κ. Τουρουτσίκας δήλωσε πως ανησυχούσε πολύ όταν ο γιος του έκανε νυχτερινές πτήσεις. «Δεν άντεχα να χτυπήσει το τηλέφωνο μετά τις 10 το βράδυ», είπε και συμπλήρωσε πως ο Μάριος δεν είχε τη φιλοδοξία να πετάξε με Rafale. «Την περασμένη εβδομάδα μου είπε ότι δύο συνάδελφοί του ζήτησαν να πετάξουν με Rafale. Του λέω «καλά, γιατί δεν δήλωνες κι εσύ;». Μου είπε ότι «δεν είναι η ώρα μου ακόμα, πατέρα». Ήθελε να κάτσει λίγο ακόμα εκεί, έτσι μου είχε πει».

Όπως δήλωσε ο πατέρας του υποσμηναγού, εκείνο που τον πληγώνει πολύ είναι ότι ο γιος του δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει τα τραγικά εκείνα λεπτά της μοιραίας πτώσης, ενώ τόνισε πως το παιδί του δεν γυρνάει πίσω. «Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει να μάθω το γιατί. Η μία πιθανότητα είναι να είχε βλάβη το αεροπλάνο, σωστά; Μου έλεγε ότι τα αεροπλάνα αυτά δεν έχουν πρόβλημα και το ήξερε. Οι ίδιοι οι πιλότοι δεν έκαναν κάποιο check πριν πετάξουν; Το παιδί μου δεν γυρνάει πίσω», δήλωσε.

«Με πληγώνει που το παιδί δεν μπόρεσε να πάρει την τύχη του αεροπλάνου στα χέρια του. Να πω ότι πετούσε μόνος του στο Αιγαίο και σκοτώθηκε; Ότι πήγε να αναχαιτίσει έναν Τούρκο και σκοτώθηκε; Θεωρώ πως εμένα ο πόνος μου θα ήταν πιο ελαφρύς. Το ότι το παιδί δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει, αυτό είναι που με πληγώνει. Το ότι σκοτώθηκε για την πατρίδα κάπως μου απαλύνει τον πόνο…».

Η κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού θα γίνει σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως και η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας. Η επιθυμία της οικο+γένειας είναι αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του γηροκομείου Τρίπολης, καθώς ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρουτσίκας είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ηλικιωμένους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€