Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σήμερα στο Νευροκόπι το «ύστατο χαίρε» στον σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη (VIDEO)

Στην κηδεία του θα παραστούν Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης - Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι και το χωριό Γρανίτης

Η Ελλάδα λέει σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, μετά την πτώση του Phantom στην Ανδραβίδα. Το «παρών» στην κηδεία στο Νευροκόπι, θα δώσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.

Οι τρεις πολιτικοί, με έκδηλη τη συγκίνηση στα πρόσωπά τους, έδωσαν χθες το παρών και στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα στην Τρίπολη. Στην κηδεία του Τουρούτσικα, επίσης συγκινημένος, παρεβρέθη και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σήμερα, στην κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

kideia_tsitlakidis_2.jpg

 

Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι

Οι κάτοικοι του Νευροκοπίου Δράμας και του χωριού Γρανίτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στον ήρωα σμηναγό, που είχε όνειρο να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να υπερασπίζεται την πατρίδα.

Ο Δήμος Νευροκοπίου όπου θα γίνει η κηδεία του σμηναγού στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε:

Τριήμερο Δημοτικό Πένθος.

Να παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Να κατατεθεί ένα στεφάνι από τον Δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό συμβούλιο ,ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη.

Οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11 το πρωί αύριο Παρασκευή.

Να δοθεί το Επώνυμο του Σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.

Οι σημαίες στον Δήμο μας να κυματίζουν μεσίστιες

 

Μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού θα μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους παρευρεθούν για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

 

Βαθμός αντιπτέραρχου στους δυο πιλότους του Phantom

Την ίδια ώρα, με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη χθες Πέμπτη με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μετά από απόφαση του ΣΑΓΕ, απονέμεται και επίσημα ο βαθμός του αντιπτέραρχου στον σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο-Μιχαήλ του Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι παρακάτω αξιωματικοί Ιπτάμενοι «απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο».

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Επιστημονική εκδήλωση για τη φαρμακευτική κάνναβη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ