Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θρήνος στην κηδεία Τσιτλακίδη: Έφτασαν υποβασταζόμενοι γονείς, αρραβωνιαστικιά

Σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσει στον Ιερό Ναό και η σορός του άτυχου σμηναγού

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο χωριό Γρανίτης της Δράμας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η οικογένεια του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την πτώση του αεροσκάφους F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ανδραβίδα, την περασμένη Δευτέρα. Σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσει στον Ιερό Ναό και η σορός του άτυχου σμηναγού.

Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια η ταφή. Στην κηδεία θα δώσουν το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

 

kideia_tsitlakidis_2.jpeg
kideia_tsitlakidis_1.jpg
kideia_tsitlakidis_3.jpeg

Από πολύ νωρίς την Παρασκευή, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την τελετή, με συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν το χιόνι από τα πέριξ του Ιερού Ναού, ενώ υπάρχουν δεκάδες στεφάνια από τους γονείς, τον αδερφό και τη γιαγιά του, τον Α.Σ. Άρης που ήταν και η αγαπημένη του ομάδα, από πολιτικούς, συγγενείς και φίλους αλλά και από την οικογένεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδόρου, πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την συνετρίβη του αεροσκάφους το 2018, ύστερα από προσπάθεια προσγείωσης.

Τραγική λεπτομέρεια το γεγονός ότι ο 31χρονος πιλότος ετοίμαζε τον γάμο του, γι' αυτό και η οικογένειά του αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιραστούν μπομπονιέρες και λευκά τριαντάφυλλα στους παρευρισκόμενους.

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου σε συνεδρίασή του αποφάσισε:

Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος.

Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.

Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου  από ώρα την 11η πρωινή της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.

Να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.

Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να ονομαστεί μία κεντρική οδός ή ένα δημοτικό κτήριο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου «ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ».

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους