Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Από τη Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά (VIDEO)

Χιονίζει σε Φλώρινα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα

Από τη Φλώρινα ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» με έντονη χιονόπτωση αυτή την ώρα ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό ορεινό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας γίνεται, όπου κρίνεται απαραίτητο, με τη χρήση χειμερινών ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών με τα μηχανήματα αποχιονισμού και τις αλατιέρες ήδη να έχουν βγει στο οδικό δίκτυο προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους και κανένα τοπικό διαμέρισμα να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Έντονη χιονόπτωση  στην Πτολεμαΐδα

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από τις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου στην  Πτολεμαΐδα.

Δείτε βίντεο από το e-ptolemeos.gr

Γύρω στις 20:00 άρχισε το χιόνι στην πόλη της Κοζάνης και την ευρύτερη περιοχή. Δείτε βίντεο από το kozan.gr
 

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από το βράδυ του Σαββάτου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (ορεινά και ημιορεινά), οι οποίες θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν την Κυριακή το πρωί τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Χαλκιδική και τη Θράκη.

Από αύριο μέχρι και την Τρίτη αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ίσως και στο κέντρο της Αθήνας. Ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά δέκα βαθμών...

Συγκεκριμένα, από τις προμεσημβρινές ώρες, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (ιδιαίτερα την ανατολική Μαγνησία), την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Στην Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά ενώ από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Πολιτική της Προστασία και όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και τη διαχείριση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, για την επερχόμενη κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αναμένεται να πλήξει από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής τα ηπειρωτικά τμήματα της Θεσσαλίας – ιδιαίτερα την ανατολική Μαγνησία – και τις Σποράδες, με χιονοπτώσεις και ισχυρό παγετό.

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα ορεινά της Ηπείρου. Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε ετοιμότητα ενώ 14 μηχανήματα έχουν κινηθεί από το πρωί για αποχιονισμό και κυρίως ρίψη αλατιού.

Πηγή: Protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο