Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιώργος Λιάγκας: «Καμπάνα» 190.000 από ΕΣΡ στον ΑΝΤ1 - Για εκπομπή για τη 12χρονη

Πρόστιμο για τον τρόπο κάλυψης από την εκπομπή της υπόθεσης του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό

Πρόστιμα συνολικού ύψους 190.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει ο ΑΝΤ1 για την εκπομπή «Το Πρωινό» με παρουσιαστή Γιώργο Λιάγκα, ως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Όπως αναφέρει το dailymedia, το κανάλι του Αμαρουσίου τιμωρήθηκε:

  • με 50.000 ευρώ για «για παράνομη ταυτοποίηση θύματος εγκλήματος κατά της γενετήσιας ελευθερίας»
  • με 50.000 ευρώ για «προσβολή προσώπου»
  • με 50.000 ευρώ για «υποβάθμιση προγράμματος»
  • και με 40.000 ευρώ για «παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας»

Όλα τα πρόστιμα αφορούν στον τρόπο κάλυψης από την εκπομπή της υπόθεσης του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, στις 19 Οκτωβρίου 2022.

«Μεταδόθηκαν από την εκπομπή πλήθος στοιχείων τα οποία καθιστούν εντέλει απολύτως εφικτή την ταυτοποίηση του φερόμενου θύματος σε ένα τουλάχιστον τμήμα του τηλεοπτικού κοινού. Γίνεται επίσης αναλυτική περιγραφή στο κοινό των σεξουαλικής φύσεως πράξεων στις οποίες φέρεται να είχε υποχρεωθεί να προβεί η ανήλικη και αναφέρονται υποτιμητικοί για την ανήλικη ισχυρισμοί του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης και τρίτων προσώπων», αναφέρει το ΕΣΡ στο σκεπτικό του.

Επίσης, ο Λιάγκας ισχυρίζεται «ότι έχει και βλέπει στο κινητό του φωτογραφίες με πρωταγωνιστές τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης και το ανήλικο κορίτσι και περιγράφει στο τηλεοπτικό κοινό σκηνές από το περιεχόμενο αυτού του υλικού παιδικής πορνογραφίας».

Οι ποινές που επιβλήθηκαν από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στον ΑΝΤ1 είναι παρόμοιες με εκείνες που είχαν επιβληθεί στο Mega και την εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, για την ίδια υπόθεση (ύψους 160.000 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, που μεταδόθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2022, ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε ότι έχει και βλέπει στο κινητό του φωτογραφίες της 12χρονης.

Μετά τον ορυμαγδό αρνητικών σχολίων, ο Γιώργος Λιάγκας έκανε αναδίπλωση, την επόμενη ημέρα, και τόνισε πως «έγινε παρεξήγηση», συμπληρώνοντας ότι «δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία».

Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε: «Είπα κάτι χθες και παρεξηγήθηκε έτσι όπως το είπα και οφείλω να το πω. Τη μικρή την έχω δει και σας έχω περιγράψει ότι είναι αγγελούδι. Ένα κοριτσάκι 11-12 χρόνων, ένας μίσχος. Την έχω δει στα social media τα δικά της, έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό στο παρελθόν. Δεν έχω δει σε καμία περίπτωση όλα αυτά που αποτελούν, αυτά που καταγγέλλονται, τις πράξεις. Μου έρχεται, όμως, ρεπορτάζ».

Ακόμα, ο Γιώργος Λιάγκας τόνισε: «Και όταν χθες σας είπα ότι δεν ήταν η φάτσα του 53χρονου στη φωτογραφία και μου έρχεται κείμενο ότι υπήρχε η φάτσα. Ήταν στοιχείο του ρεπορτάζ που έλεγε ότι στις φωτογραφίες φαινόταν η φάτσα του τέρατος. Δεν έχω καμία πρόσβαση σε καμία δικογραφία, να το ξεκαθαρίσω».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ