Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προετοιμασίες για τη καρναβαλική παρέλαση και το άναμμα των φανών στην Κοζάνη

Δεκαοκτώ άρματα με τη θεματογραφία τους να «ακουμπά» την πολιτική επικαιρότητα, θα είναι η αιχμή της παραδοσιακής κοζανίτικης σάτιρας

Τα συνεργεία κατασκευής των αρμάτων εργάζονται πυρετωδώς ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κοζάνης. Δεκαοκτώ άρματα με τη θεματογραφία τους να «ακουμπά» την πολιτική επικαιρότητα, τις ...γκάφες των πολιτικών αλλά και το ύφος ή τον τρόπο που πολιτεύονται, θα είναι η αιχμή του δόρατος της παραδοσιακής κοζανίτικης σάτιρας.

Οι Κοζανίτες διακρίνονται για το σκωπτικό χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και τη σάτιρα, στοιχεία που θα κυριαρχήσουν και φέτος σε θέματα, όπως το καλάθι του νοικοκυριού, η ΔΕΗ, το «My Style Rocks», ο δήμαρχος Κοζάνης, που βρίσκεται πάντα στο κέντρο της σάτιρας, κ.ά.

Οι ομάδες των μεταμφιεσμένων έχουν ολοκληρώσει τις φορεσιές τους, ενώ σημαντική θα είναι φέτος η παρουσία των φανών στην παρέλαση. Από τον Δήμο Κοζάνης εκτιμούν ότι η επί τρία χρόνια απουσία των καρναβαλικών εκδηλώσεων έχει δημιουργήσει ένα ξέσπασμα συναισθημάτων και χαράς των ανθρώπων που συμμετέχουν με κάθε τρόπο στις φετινές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία η στο άναμμα των φανών σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Κάθε μέρα ανάβει κι ένας ξεχωριστός φανός στην πόλη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ αμέσως μετά την Κυριακάτικη παρέλαση θα ανάψουν και οι 15 φανοί, σε όλες τις γειτονιές, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να γίνονται μια παρέα κι όλοι μαζί να χορεύουν και να τραγουδούν γύρω από τη φωτιά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ