Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξάνθη: Σήμερα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση - Χαμός το βράδυ του Σαββάτου (VIDEO)

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Ξάνθη

Σήμερα, Κυριακή το μεσημέρι κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στη Ξάνθη, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3 αλλά και το YouTube. Η παρέλαση είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 13:30.

Στην παρέλαση συμμετέχουν φέτος 38 σύλλογοι και πάνω από 15.000 καρναβαλιστές

Δείτε την παρέλαση ζωντανά 

Θα ακολουθήσει το κάψιμο του Τζάρου το απόγευμα, που σηματοδοτεί την επίσημη λήξη του Καρναβαλιού.

Το δημοφιλές καρναβάλι της Ξάνθης προσελκύει κόσμο τόσο από Ελλάδα όσο και από γειτονικές χώρες, με τα καταλύματα στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή να είναι γεμάτα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ξάνθης Γιάννη Ιερόπουλο, φέτος αναμένεται η μεγαλύτερη προσέλευση όλων των εποχών και σε αριθμούς αυτό υπολογίζεται να ξεπερνάει τα 100.000 άτομα για την ημέρα της παρέλασης.

Η νύχτα έγινε μέρα το Σάββατο

Χθες, Σάββατο, χιλιάδες καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ξάνθης, χορεύοντας και διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

xanthi-karnab.jpg

Σύμφωνα με το xanthinea η  νυχτερινή παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα, με χιλιάδες πολίτες να συρρέουν μαζικά, φορώντας αποκριάτες στολές της αρεσκείας τους και να καταλήγουν όλοι μαζί στην κεντρική πλατεία, όπου ακολούθησε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτι.

xanthi_karnavali_2502-1536x864.jpg

Τα πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα, ενώ οι καρναβαλιστές απρόθυμοι να εγκαταλείψουν τη διασκέδασή τους, συνέχισαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τόσο στην Πλατεία Αντίκα όσο και στα διάφορα μπαρ της περιοχής. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΞΕΕ: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά - Οι μεγαλύτερες προκλήσεις
Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν για άλλη μια σεζόν με θετικό πρόσημο, αναφέρει ο Αλέξανδρος Βασιλικός
ΞΕΕ: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά - Οι μεγαλύτερες προκλήσεις