Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απίστευτες βωμολοχίες στον αέρα της ΕΡΤ – Η αντίδραση που είχε η Χριστίνα Βίδου

«Μην τα λέτε έτσι απότομα», είπαν οι δημοσιογράφοι - Τι είναι το έθιμο «μπουρανί» και τι συμβολίζει

Σταθεροί στις παραδόσεις οι κάτοικοι του Τυρνάβου και της Λάρισας, αναβιώνουν κάθε χρόνο έθιμα την περίοδο της Αποκριάς που διατηρούνται αναλλοίωτα στον χρόνο. Στον Τύρναβο αναβιώνει το έθιμο «μπουρανί», το διονυσιακό έθιμο του φαλλού, το οποίο μαζί με το καρναβάλι του Τυρνάβου προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μάλιστα, στον Τύρναβο βρέθηκε δημοσιογράφος της ΕΡΤ με τους παρουσιαστές της εκπομπής «Συνδέσεις» να «παγώνουν» κατά τη διάρκεια της απευθείας σύνδεσης. Συγκεκριμένα, η ρεπόρτερ της εκπομπής, Ελπίδα Κουτσογιάννη, συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γαϊτανάκι Μπουρανί Τυρνάβου, Βασίλη Τσόλα και ένα μέλος του Συλλόγου οι οποίοι κλήθηκαν να μιλήσουν για τη γιορτή του φαλλού αλλά τα πράγματα «ξέφυγαν»..

Δείτε βίντεο:

«Σήμερα για μας είναι η αλλαγή του χρόνου. Σήμερα γεννιόμαστε, λέμε καλή χρονιά. Οπότε, σήμερα ευχόμαστε: καλή Σαρακοστή κι από κ…λο κι από μ…νί για να είμαστε ολοκληρωμένοι», ανέφερε ο κύριος Τσόλας, με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου να ξεσπά σε γέλια και να σημειώνει: «Μην τα λέτε έτσι απότομα. Να απομακρυνθούν τα παιδιά, παρακαλώ».

«Είναι η γιορτή της γονιμότητας, ένα έθιμο που έρχεται από τα Διονυσιακά τελετουργικά. Κάποιος που έχει ταμπού δεν έρχεται σε αυτή την πόλη τη σήμερον ημέρα, γιατί τη σήμερον ημέρα τα μ…νιά παίρνουν αέρα», πρόσθεσε στη συνέχεια μέλος του πολιτιστικού συλλόγου της πόλης. «Χριστίνα, δεν μπορώ να το σταματήσω. Είναι η αρχή αυτή», παρατήρησε με χιούμορ η ρεπόρτερ της ΕΡΤ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ