Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πολύνεκρη τραγωδία με τρένο για Θεσσαλονίκη στα Τέμπη – Έχουμε 16 νεκρούς, 85 τραυματίες

Συνταρακτικές εικόνες από την τραγωδία στα Τέμπη – Οι τελευταίες πληροφορίες για νεκρούς από την μετωπική σύγκρουση δύο τρένων

Δεκαέξι άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορευματική στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν.

Δεκάδες τραυματίες, πολλοί από τους οποίους είναι σοβαρά, διασώθηκαν από προσωπικό της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στον τόπο του τραγικού συμβάντος κι έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Λάρισας και Κατερίνης, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη, καθώς τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν διαλυθεί μετά την σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Πριν από λίγα λεπτά υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαρθακογιάννη, ο οποίος ανακοίνωσε πως μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε 16 νεκρούς και 85 τραυματίες.

«Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν – Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης εκτινάχθηκαν» έκανε γνωστό στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην ΕΡΤ. Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί.

 

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα καταφθάνουν με λεωφορεία στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης επιβάτες που κατάφεραν να βγουν από τα συντρίμμια του επιβατικού τρένου. Αρκετοί εξ αυτών είναι ελαφρά τραυματίες, μάλιστα κάποια έχουν αίματα στο σώμα, ενώ οι συγγενείς τους έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και τους αναμένουν. Στην απευθείας σύνδεση της ΕΡΤ, η οργή κάποιων ξεχειλίζει, ενώ άλλοι αναμένουν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα αμίλητοι.

 

Hellenic Train: Η πρώτη ανακοίνωση – 350 επιβάτες στο τρένο  

Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Για το τραγικό δυστύχημα η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει «Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

 

Επί ποδός ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Αστυνομία, Στρατός

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρισας, ανοίγουν έκτακτα τα νοσοκομεία για τους τραυματίες – Σε ετοιμότητα και ορισμένα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική (και ΕΜΑΚ) Αστυνομία και Στρατός.

Τριάντα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει στο σημείο για διακομιδές. Εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μετέβη στη Λάρισα, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, ενώ συνεχως ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Λόγω του συμβάντος, αναβάλλεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ