Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραγωδία στα Τέμπη: Οι πρώτες ενδείξεις για τα αίτια της σύγκρουσης των 2 τρένων

Περίπου 350 επιβάτες βρίσκονταν πάνω στο τρένο την στιγμή της σύγκρουσης – Τραγικές καταστάσεις στα Τέμπη, ξεχειλίζουν οργή και θλίψη για τα θύματα

Τις πρώτες ενδείξεις για τα αίτια της πολύνεκρης τραγικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη καταγράφουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, με βάση την εικόνα και τις πληροφορίες που έχουν αυτή την ώρα στα χέρια τους, αν και είναι σαφές πως θα γίνει σε βάθος έρευνα μετά από το σοκαριστικό αυτό δυστύχημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το iefimerida.gr σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, έγινε κάποιο λάθος στην αλλαγή των σιδηροδρομικών γραμμών, καθώς οι αμαξοστοιχίες φαίνεται πως βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Εικάζεται ότι δόθηκε η εντολή προς την επιβατική αμαξοστοιχία να μπει σε λάθος γραμμή, με συνέπεια να βρεθούν και τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις και να συγκρουστούν μετωπικά.

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης (28/2) υπήρξε σύγκρουση εμπορικής αμαξοστοιχίας με επιβατική από Αθήνα προς Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τουλάχιστον τέσσερα βαγόνια εκτροχιάστηκαν από την εμπορική αμαξοστοιχία. Αμέσως κάποια βαγόνια πήραν φωτιά. Η σύγκρουση έγινε πριν από τα τούνελ. Μετά τη σύγκρουση διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, με συνέπεια να μην ανοίγουν οι πόρτες του τρένου και να εγκλωβιστούν επιβάτες στο εσωτερικό του.

 

Στην Αστυνομία Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ πρόκειται για έναν εργαζόμενο του ΟΣΕ ηλικίας 60 ετών ο οποίος υπηρετούσε σε άλλα πόστα του ΟΣΕ και έγινε σταθμάρχης πριν από έναν μήνα στη Λάρισα μετά από εκπαίδευση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο ίδιο τμήμα έχει μεταφερθεί και ο Εκπροσωπος της Hellenic Train και οι δύο εξετάζονται προανακριτικά. Θα ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας με βάση τα αποτελέσματα της προανάκρισης προκειμένου να αποφασίσει για τη περαιτέρω μεταχείρισή τους.

 

Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 350 επιβάτες

Για φόβους ότι μπορεί να έχουμε «εκατόμβη νεκρών» κάνει λόγο ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, ο οποίος μετέβη στο σημείο της σύγκρουσης. Από τη πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Αστυνομία και Στρατός. Τριάντα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο για διακομιδές. Εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ άνοιξε εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Σημειώνεται πως η πρώτη ανακοίνωση της Hellenic Train ήταν η εξής: «Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο κοστίζει η Eurovision: Τι συμβαίνει με τις διαφημίσεις - Τηλεθεατές και έσοδα
Είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος τηλεοπτικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.
Πόσο κοστίζει η Eurovision: Τι συμβαίνει με τις διαφημίσεις - Τηλεθεατές και έσοδα