Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγκλονίζει διασώστης: Ήταν πραγματικά μια φρίκη, δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο

Πώς περιέγραψε όσα είδε στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη

«Ήταν μια φρίκη, αυτό τα λέει όλα πιστεύω… Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, άλλα ήταν πραγματικά μια φρίκη. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ για όσα είδε μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ο Ευάγγελος Βαμβακάς, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, η οποία από κοινού με την πυροσβεστική έχει κάνει έξι ανασύρσεις.

 «Συνάδελφοι που έχουν ζήσει την τραγωδία του Γιάκοβλεφ (συντριβή το 1997 στα Πιέρια Όρη) και του C-130 (συντριβή τo 1991) στην Όθρυ μού είπαν ότι ήταν παρόμοια με αυτά τα δύο γεγονότα» δήλωσε δε.

 «Σταματάμε τις επιχειρήσεις. Οι χειριστές των γερανών δεν μπορούν να βοηθήσουν πλέον, επιχειρούν από το πρωί και πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε τη βοήθεια των γερανών» τόνισε ακόμα ο Ευάγγελος Βαμβακάς.

Σημείωσε ότι «απέφευγα να πάω κοντά στους συγγενείς που ήταν εκεί γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ συναισθηματικά. Έπρεπε να επικεντρωθώ σε αυτό που κάναμε».

Ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο μας ακόμη, υπάρχει μια άμορφη μάζα πίσω από το νούμερο 3 βαγόνι που πρέπει να ελεγχθεί και να ανασυρθούν τα μεγάλα κομμάτια με τους γερανούς».

«Για τα πίσω βαγόνια ό,τι είχε να γίνει έγινε από χθες το βράδυ από τους συναδέλφους της ΕΟΔ Λάρισας» διευκρίνισε ο κ. Βαμβακάς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Στο 1.98 combo με γκολ στο “MAPEI”
Μεγάλο Σάββατο σήμερα (04/05) και η δράση στην Ελλάδα είναι σε παύση, ωστόσο συνεχίζεται κανονικά σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη!
Πάμε Στοίχημα: Στο 1.98 combo με γκολ στο “MAPEI”