Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγκινούν μαθητές για τα Τέμπη: «Πάρε με όταν φτάσεις», έγραψαν με τις τσάντες τους

Συγκλονιστικά μηνύματα από μαθητές από την Πύλο, το Μεσολόγγι, τους Αγίους Αναργύρους και το Ηράκλειο

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Πύλου, του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων και του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου προχώρησαν στη δική τους συμβολική διαμαρτυρία, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι μαθητές εξέφρασαν την οργή τους για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα γράφοντας με τις τσάντες τους, στον προαύλιο χώρο των σχολείων τα συνθήματα «Στείλε όταν φτάσεις» (η φράση που κυριαρχεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μετά το τραγικό δυστύχημα και δείχνει την αγωνία κάθε γονιού για την τύχη των παιδιών τους που ταξιδεύουν), «Πάρε όταν φτάσεις» και «Όχι άλλα εγκλήματα».

Δείτε τις φωτογραφίες:

mathites_tempi_2.jpg
mathites_tempi_3.jpg
mathites_tempi_4.jpg

 

Συγκλονίζουν καθηγητές και μαθητές λυκείου του Ηρακλείου

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι μαθητές και οι καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με το μήνυμα που θέλουν να περάσουν με αφορμή την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη όπου βρήκαν τραγικό θάνατο δεκάδες νέοι άνθρωποι μετά από τη σύγκρουση δύο τρένων.

Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το cretapost, οι μαθητές και οι καθηγητές του λυκείου πήγαν στο σχολείο και αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θανόντων προχώρησαν στην κατασκευή και ανάρτηση ενός πανό στο προαύλιο.

Δείτε το πανό:

 

mathites_tempi_5.jpg

Στη συνέχεια οι καθηγητές έγραψαν ένα κείμενο με τίτλο «Το τρένο φεύγει στις 8, ταξίδι για το Χάρο».

Αναλυτικά το κείμενο:

Όταν περνάς τα Τέμπη, βλέπεις την όμορφη φύση, τα δώρα του Θεού στον άνθρωπο και ηρεμεί η ψυχή σου, γαληνεύεις.

Όταν περνάς τα Τέμπη, απολαμβάνεις την κοιλάδα, τα νερά, το πράσινο, ξέρεις τι σε συντροφεύει διασχίζοντάς τα.

Όταν περνάς τα Τέμπη, ανασαίνεις τη δροσιά, χαμογελάς.

Όταν περνάς τα Τέμπη, σκέφτεσαι ότι μάλλον ανάμεσα στις ράγες έχουν φυτρώσει μικρά μικρά πεισματάρικα λουλουδάκια. Αλλά εσύ προχωράς γιατί το τρένο προχωρά γρήγορα, για να σε φτάσει εκεί που θες.

Γιατί έτσι κάνουν τα τρένα.

Όταν περνάς τα Τέμπη, το τρένο το πολύ πολύ να σφυρίξει για να χαιρετήσει.

Γιατί πρέπει να συνεχίσει, να πάει κάπου, να σε πάει εκεί που θες, στον προορισμό σου, εκεί που σε περιμένουν. Γιατί δε σκέφτηκες ούτε μια στιγμή να πεις «πάμε κι όπου βγει». Κάποιος όμως το είπε αυτό για σένα. Την ώρα που δεν έπρεπε, δεν ταίριαζε, δεν σου ταίριαζε.

Και το τρένο δεν σε άφησε να βγεις. Και τα λουλουδάκια ανάμεσα στις ράγες πείσμωσαν περισσότερο.

Γιατί έτσι δεν πρέπει να κάνουν τα τρένα.

Ο Σύλλογος διδασκόντων, το βοηθητικό προσωπικό και οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ηρακλείου βαθύτατα συγκλονισμένοι από την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη εκφράζουν την απέραντη θλίψη τους για την απώλεια τόσων ανθρώπων και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στους οικείους των θυμάτων αυτού του αδιανόητου και τραγικού συμβάντος.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ