Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λαοθάλασσα στους δρόμους σε Αθήνα, Λάρισα για την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)

Μεγάλες πορείες σε Αθήνα και Λάρισα

Συνεχίζονται οι κινητοποίησεις σε όλη τη χώρα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Μεγάλες πορείες πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σε Αθήνα και Λάρισα, ενώ αργότερα το απόγευμα θα ακολουθήσουν πορείες και συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη.

Πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποιήσαν νωρίτερα μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας.

Η πορεία κατέληξε στα γραφεία της Hellenic Train, στην Συγγρού, η οποία είναι κλειστή στα δύο ρεύματα, από την Αμαλίας.

Οι διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά τη λέξη «δολοφόνοι» έξω από τα γραφεία της εταιρείας και άνοιξαν μαύρο πανό στη μνήμη των νεκρών.

πορεία

Η πορεία, όπως αναφέρει το skai.gr, ξεκίνησε από τα Προπύλαια, έφτασε στην Βουλή, όπου έγινε καθιστική διαμαρτυρία και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Hellenic Train.

πορεία

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες.

πορεία

Μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα που ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν συνθέτουν την εικόνα της πολυάριθμης κινητοποίησης. «Για τα παιδιά στα Τέμπη... Για τις οικογένειές τους... Και για εμάς..» ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή» αναφέρει το πανό φοιτητών.

πορεια

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές. Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις. Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!- Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!».

Φοιτητές και μαθητές προανήγγειλαν νέα κινητοποίηση την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Πλήθος φοιτητών, μαθητών αλλά και άλλων πολιτών, συγκεντρώθηκαν άλλωστε νωρίς το μεσημέρι και στην κεντρική πλατεία Λάρισας και με αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρήθηκαν για τα όσα τραγικά συνέβησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας απαιτώντας να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν στην προχθεσινή τραγωδία και να αποδοθούν ευθύνες. «Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει όλο αυτό ατιμώρητο» βροντοφώναξαν.

«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή», «Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα» δυο από τα συνθήματα που φώναξαν φοιτητές και μαθητές σχολείων στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση από το Onlarissa και το larissanet και το video από το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

sygkentrosi_larisa_tempi_2.jpeg

sygkentrosi_larisa_tempi_1.jpeg

sygkentrosi_larisa_tempi_3.jpeg

sygkentrosi_larisa_tempi_4.jpeg

sygkentrosi_larisa_tempi_5.jpeg

sygkentrosi_larisa_tempi_6.jpeg

sygkentrosi_larisa_tempi_7.jpeg

sygkentrosi_larisa_tempi_8.jpeg

sygkentrosi_larisa_tempi_9.jpeg

sygkentrosi_larisa_tempi_10.jpeg

sygkentrosi_larisa_tempi_11.jpeg

sygkentrosi_larisa_tempi_12.jpeg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας μετά τις ταυτόχρονες φωτιές
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας μετά τις ταυτόχρονες φωτιές
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους