Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραγωδία στα Τέμπη: Πορεία και σιωπηρή διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος

Ξεκίνησε η σιωπηρή διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με τους φοιτητές να συγκεντρώνονται αρχικά στα Προπύλαια για να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

poreia-tempi-arthrou2.jpg



Σημειώνεται πως η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους» διοργανώνει τη σιωπηρή διαμαρτυρία στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια. Συμμετέχουμε στην σιωπηρή διαμαρτυρία στις 3 Μαρτίου 2023, στο Σύνταγμα στις 19:00».

poreia_tempi_athina_2.jpg


Επίσης, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πορείας διαμαρτυρίας από διάφορες συλλογικότητες για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Λόγω της πορείας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου και στη λεωφόρο Αμαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος. Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας με σχετική της δημοσίευση είχε καλέσει όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Η κινητοποίηση έγινε σήμερα Παρασκευή (03/03) και ώρα 12:00 στα Προπύλαια. Παράλληλα, υπήρχε κάλεσμα για συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

poreia-tempi_2_.jpg

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ