Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα στη συγκέντρωση για Τέμπη - Ένταση και Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Σοβαρά επεισόδια στην συγκέντρωση για την τραγωδία στα Τέμπη

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα μεσημέρι Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, μετά την ολοκλήρωση της μεγαλειώδους συγκέντρωσης για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το in.gr μετά το τέλος της διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για τους 57 νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη, με τη συμμετοχή πάνω από 10.000 ανθρώπων, ξεκίνησαν επεισόδια στην κάτω πλευρά της πλατείας, με τη ρίψη βομβών κρότου λάμψης και χημικών.

Ομάδα αποσπάστηκε από τον κόσμο και επιτέθηκε με αντικείμενα και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων, ακόμα και προς πολίτες που απλώς βρίσκονταν στο σημεία για να διαδηλώσουν.

Λίγο αργότερα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα προπύλαια, αλλά και στην Ομόνοια.

Δείτε φωτογραφίες του intime από τα σημερινά επεισόδια και video από το protothema:

https://www.youtube.com/watch?v=n-6cecaMcmo&t=11s&ab_channel=ProtoThema
epeisodia-athina_7.jpg
epeisodia-athina_6.jpg
epeisodia-athina_5.jpg
epeisodia-athina_4.jpg
epeisodia-athina_2.jpg
epeisodia-athina_3.jpg
epeisodia-athina_1.jpg

Νωρίτερα ένταση σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών στον Λευκό Πύργο, όπου μέλη του ΚΚΕ ανήρτησαν πανό για την τραγωδία στα Τέμπη. 

Την «άγρια καταστολή και αστυνομική βία» που συνάντησε η συμβολική ενέργεια του ΚΚΕ καταδίκασε ο βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Δελής, μιλώντας στο Open, ο οποίος μάλιστα εγκλωβίστηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, μαζί με άλλα μέλη του ΚΚΕ, μέσα στον Λευκό Πύργο.

Ο Γ. Δελής κατήγγειλε τις επιθέσεις με γκλομπ, ασπίδες και χημικά που δέχθηκαν τα μέλη του ΚΚΕ, την «ώρα που το αίμα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών δεν έχει ακόμα στεγνώσει!».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξήγησε ότι παρότι η κίνηση ήταν συμβολική και ειρηνική, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα ζητώντας τα στοιχεία όλων των συμμετεχόντων. «Μακάρι να έδειχναν τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό των ενόχων του εγκλήματος στα Τέμπη», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Δελής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ