Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραγωδία στα Τέμπη: Έφοδος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα γραφεία του ΟΣΕ

tempi

Η ΡΑΣ έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για τα συστήματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο

Έφοδο στα γραφεία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας πραγματοποίησαν την Τρίτη στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει η υπηρεσία για τον εντοπισμό στοιχείων (εγγράφων και ηχογραφημένων συνομιλιών), τα οποία θα συμβάλλουν στην έρευνα προσδιορισμού των αιτιών που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η διαδικασία αυτεπάγγελτης έρευνας της ΡΑΣ για τα συστήματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, ξεκίνησε από τις 3 Μαρτίου, όπως έκανε γνωστό σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτήν ανάφερε πως θα εξετάσει την ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας από τον ΟΣΕ και τη Σιδηροδρομική Επιχείρηση Ηellenic Train AΕ.

Για την άμεση ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης έρευνας η Αρχή έχει ζητήσει τόσο από τον ΟΣΕ όσο και τη Hellenic Train, όλα τα τεκμήρια και τα στοιχεία που θα βοηθήσουν την έρευνα που διεξάγει.

Παράλληλα, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Μονάδας Ασφάλειας και Διαλειτουργικότητας της ΡΑΣ είχε βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα και στον τόπο του σοβαρότατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο
H απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5 μέτρο - Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο νόμιμο ύψος για τις...
Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο