Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ηράκλειο: Χτύπησε και άφησε αναίσθητη τη σύζυγό του - Κάθειρξη 18 ετών

Αντιμετώπιζε ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για σκοπούμενη πρόκληση σωματικής βλάβης

Συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών κατά συγχώνευση επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 63χρονο που κατηγορείτο, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 57χρονης γυναίκας του, η οποία είχε βρεθεί από τους αστυνομικούς στο σπίτι τους αναίσθητη και χτυπημένη.

Σε βάρος του 63χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για σκοπούμενη πρόκληση σωματικής βλάβης, με μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου και σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία, κατ’ εξακολούθηση. Ο 63χρονος μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και θα παραμείνει στη φυλακή καθώς το δικαστήριο χθες αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η καταδικαστική απόφαση ήρθε παρά τα όσα κατέθεσε το θύμα, το οποίο απέδωσε την κατάσταση στην οποία την βρήκαν οι αστυνομικοί, στην προσπάθεια του 63χρονου να την συνεφέρει, μετά την κατανάλωση χαπιών. Μάλιστα, τόνισε ότι πρόκειται για έναν ψυχικά άρρωστο άνθρωπο, καθώς, όπως είπε στην κατάθεσή της, έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2022 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, λόγω της βαναυσότητας, με την οποία ο 63χρονος κατηγορείται ότι συμπεριφερόταν στην σύζυγό του. Είχε δε αφήσει άναυδους ακόμα και τους αστυνομικούς του Α.Τ Φαιστού που είχαν σπεύσει στο σπίτι του ζευγαριού, σε ορεινό χωριό της Μεσαράς, μετά από κινητοποίηση των παιδιών τους και κλήση στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Η γυναίκα είχε βρεθεί αναίσθητη, χτυπημένη, γυμνή, βρεγμένη και με ανοικτή μια φιάλη υγραερίου, η μυρωδιά του οποίου ήταν διάχυτη στο δωμάτιο και είχε «ποτίσει» ακόμα και το δέρμα της 56χρονης τότε γυναίκας. Στο διπλανό δωμάτιο εντοπίστηκε και συνελήφθη ο σύζυγός της.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίσυρος: ΕΔΕ για παρενόχληση ανηλίκου από υπάλληλο του ΥΠΠΟ – Τέθηκε σε αναστολή
ο Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσων, μετά από κλήση του αντιδημάρχου Νισύρου
Νίσυρος: ΕΔΕ για παρενόχληση ανηλίκου από υπάλληλο του ΥΠΠΟ – Τέθηκε σε αναστολή