Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέφτει αισθητά αύριο το θερμόμετρο - Πότε αναμένονται βροχές

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στις Κυκλάδες και στην Κρήτη

Πρόσκαιρη αλλά αισθητή πτώση αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία τη Δευτέρα 13/03, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών τη Δευτέρα 13/03 συγκριτικά με τις μέγιστες τιμές της Κυριακής 12/03.

maxt_change_mar13.jpg

Παράλληλα, ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη παρουσιάζονται οι επικρατούσες διευθύνσεις και οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 13/03.

winds_mar13.jpg

Σύμφωνα με το meteo στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.

Πότε αναμένονται βροχές

Την Δευτέρα τα σημαντικά στοιχεία του καιρού σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Η Τρίτη θα είναι μια ημέρα βελτίωσης του καιρού καθώς και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και οι βοριάδες θα εξασθενήσουν.

Το επόμενο καιρικό σύστημα που θα δώσει πολλές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται την Τετάρτη και από τα δυτικά, Οι άνεμοι ξανά νοτιάδες η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Βροχερός καιρός και την Πέμπτη στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά: Την Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την περιοχή του Καστελόριζου θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα ηπειρωτικά μετά τις πρωινές ώρες οι βροχές θα σταματήσουν θα συνεχιστούν μόνο στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 11 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Τα πρωί η ελάχιστη θερμοκρασία στα βόρεια τοπικά θα είναι λίγο πάνω απο το μηδέν.

Στην Αττική στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία - Η πόλη χρεώνει τους τουρίστες
Θέλει να περιορίσει τον μαζικό τουρισμό και να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών που θέλουν να διανυκτερεύσουν
Ιταλία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία - Η πόλη χρεώνει τους τουρίστες
Πάμε Στοίχημα: Προκαλεί σουηδικό Over στο 2.10
Παρόλο που η ποικιλία σε αγώνες στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της Πέμπτης (25/04) δεν είναι τεράστια, είναι μεγάλο το στοιχηματικό ενδιαφέρον που...
Πάμε Στοίχημα: Προκαλεί σουηδικό Over στο 2.10