Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Τελείωσε η ανέμελη ζωή μου» - Συγκλονίζει 26χρονη από Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Επιζήσαντες του δυστυχήματος περιγράφουν τις πρώτες στιγμές που έζησαν μετά τη σύγκρουση και το πώς το αντιμετωπίζουν ως σήμερα

Σε τραγική ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται 26χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία επέζησε του φρικτού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο πόνος για τους νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη είναι ανείπωτος. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με αυτούς που έμειναν πίσω, όχι μόνο για τους συγγενείς, αλλά και για τους επιζήσαντες, οι οποίοι περνούν τον δικό τους Γολγοθά.

Μία 26χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις φρικτές ώρες που πέρασε, τα ουρλιαχτά, τις φωνές και την μυρωδιά του θανάτου που όπως είπε, την κυνηγά ακόμα. Η κοπέλα δεν έχει συνέλθει από τραγικά περιστατικά που βίωσε, ενώ δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός όταν την καλούσε ένας πατέρας στο τηλέφωνο και της είπε: «κοπελιά με πήρε ο γιος μου από το δικό σου τηλέφωνο, πού είναι;», ενώ εκείνη δεν είχε κάποια απάντηση.

Οι επιζήσαντες του δυστυχήματος αισθάνονται θυμό αλλά και ενοχές, καθώς όλοι οι επιβάτες πήραν το ίδιο εισιτήριο και κάποιοι από αυτούς δεν γύρισαν ποτέ.

«23.23: Κάπως έτσι τελείωσε η ανέμελη ζωή μου. Βλέποντας τον θάνατο κατάματα. Μην ρωτάτε πως έγινε. Το θέμα είναι ότι έγινε. Απλά όλα σβήνουν, Ανοίγεις τα μάτια σου, αισθάνεσαι αίματα παντού, ανθρώπους να σε έχουν καταπλακώσει, γυαλιά σε όλο σου το κορμί, και να σου καίει το πρόσωπο η φλόγα που έρχεται κατά πάνω σου», είπε αρχικά.

«Αλλά δεν σε τρομάζει αυτό. Σε τρομάζει ο διπλανός σου, που σου ουρλιάζει «κοπελιά βοήθα με, τα παιδάκια μου». Σε τρομάζει η κυρία που έβλεπες κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού σου απέναντί σου, και τώρα δεν την αναγνώριζες από το πώς έχει παραμορφωθεί το πρόσωπό της, από τα αίματα. Σε τρομάζουν τα ουρλιαχτά «καιγόμαστε, πεθαίνουμε». Και απλά εκεί γίνεσαι «ένα» με τον άλλον τον άγνωστο που σε όλο το ταξίδι δεν ανταλλάξαμε κουβέντα:

Πρέπει να πηδήξουμε από το τρένο.

Έχει γυρίσει το βαγόνι, δεν μπορούμε να βγούμε.

Σπάστε το παράθυρο.

Καιγόμαστε, γρήγορα.

Θα τα καταφέρουμε.

Υπήρχε καθυστέρηση στα Παλαιοφάρσαλα. Μας ενημέρωσαν ότι θα κάνουμε 20 λεπτά υποχρεωτική στάση, γιατί υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις γραμμές. Όλοι στα βαγόνια αρχίσαμε να κάνουμε παράπονα. Εκεί φαίνεται να ακούστηκε το «πάμε και όπου βγει» που άκουσε επιβάτης από τον ασύρματο. Μετά βγήκε νέα ανακοίνωση ότι θα φτάναμε στη Θεσσαλονίκη 12.25. και πάλι ακούστηκαν παράπονα από τους επιβάτες. Το προσωπικό ήταν σε αναστάτωση αλλά δεν μας έλεγαν τον λόγο», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον δημοσιογράφο Θεολόγο Ηλιού, καθώς δεν ήταν σε θέση να βγει προς τα έξω με το όνομά της.

Δείτε video με τις δηλώσεις της:

 

«Ήμασταν άγνωστοι, αλλά ο ένας βοηθούσε τον άλλον»

Ο Άγγελος Φανουράκης ήταν επιβάτης της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία την νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη. Η μαρτυρία του Άγγελου Φανουράκη για τα όσα έζησε προκαλούν ρίγη. «Ήμουν στο βαγόνι δύο. Την ώρα της σύγκρουσης ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και ταυτόχρονα μία λάμψη, μετά ένα κενό και μετά ήρθε ο εκτροχιασμός του βαγονιού.

» Επικράτησε σκοτάδι. Στο θάλαμό μου ευτυχώς υπήρχε ένα κορίτσι που κράταγε ένα κινητό και μπόρεσα να το πάρω για φακό κι έτσι βρήκα και το κινητό μου. Με το φακό από το κινητό μου βρήκα ένα παραθυράκι που είχε μείνει και περάσαμε και οι τρεις μας. Πήγα στο κεντρικό βαγόνι και βγήκαμε από ένα παράθυρο του τρένου».

Κατόπιν, ο Άγγελος ανέφερε ότι τοποθέτησαν τις βαλίτσες τους έξω από το βαγόνι για να μειώσουν την ένταση της πτώσης από το παράθυρο που είχαν βρει και πήδηξαν από το βαγόνι πάνω στις βαλίτσες.

Και συνέχισε την περιγραφή του για τα λεπτά μετά στην σύγκρουση: «Εκείνη την ώρα είχα το νου μου να βγούμε με τα άλλα δύο κορίτσια από το βαγόνι. Η συγκέντρωσή μου ήταν πάνω σε αυτό. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον, ήμασταν άγνωστοι αλλά εκείνη την ώρα γίναμε πιο καλά κι από γνωστοί».

Η κατάσταση της υγείας του Άγγελου Φανουράκη σήμερα είναι με κατάγματα στην μέση του και θα φοράει κηδεμόνα για 15 ημέρες. Οι γιατροί του είπαν ότι σε σχέση με το συμβάν, δεν είναι  έπαθε τίποτα. «Οι επιλογές είναι δύο: Ή θα μείνεις εκεί ή θα σηκωθείς και θα πηδήξεις να φύγεις μακριά», είπε καταλήγοντας ο Άγγελος Φανουράκης.

Δείτε το video με τις δηλώσεις του:

Πηγή: megatv.com

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ