Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παρών στην κηδεία του μηχανοδηγού ο πατέρας του – Εκδόθηκε από την Τουρκία (VIDEO)

tempi

Σήμερα το μεσημέρι θα τελεστεί στην Έδεσσα η κηδεία του 29χρονου

Το τελευταίο αντίο στον 29χρονο μηχανοδηγό που ταξίδευε ως επιβάτης στην αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε στα Τέμπη, λένε σήμερα φίλοι και συγγενείς, στη 1 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Περαίας του Δήμου Έδεσσας.

Η κηδεία θα τελεστεί μετά από διαδικασίες και επαφές πολλών ημερών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του παιδιού του ο πατέρας του Δημήτρης, ο οποίος ήταν κρατούμενος στις τουρκικές φυλακές. Τελικά, εκδόθηκε στην Ελλάδα ο πατέρας του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη, που έχασε τη ζωή του στο τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών.

Ο Δημήτριος Ναλμπάντης μεταφέρθηκε στη συνοριακή πύλη Ύψαλα της Ανδριανούπολης, όπου και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές. Ο πατέρας του αδικοχαμένου μηχανοδηγού εξέτιε ποινή σε τουρκική φυλακή και επρόκειτο να αποφυλακιστεί το Πάσχα. Ο Νίκος Ναλμπάντης ήταν ένα από τα 57 θύματα των Τεμπών, καθώς ταξίδευε ως επιβάτης στο μοιραίο τρένο.

Δείτε το video:

 

Επαφές υπουργών για την άδεια από τις Τουρκικές φυλακές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να δοθεί άδεια στον φυλακισμένο πατέρα του μηχανοδηγού για να παραστεί στην κηδεία του γιου του. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού θα εκτίσει στην Ελλάδα το υπόλοιπο της ποινής του. Επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία για την υπόθεση είχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο Τούρκος υπουργός ενημέρωσε για τη θετική ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο αίτημα αυτό και από πλευράς του ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ανθρωπιστικό αυτό αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του άτυχου 29χρονου ήταν προγραμματισμένο να αποφυλακιστεί μετά το Πάσχα, όπως είχε δηλώσει συγγενής της οικογένειας. Κατά πληροφορίες η υπόθεση του Νίκου Ναλμπάντη ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος υγειονομική «βόμβα» 10 ετών – Πάνω από τον Περιφερειακό (ΦΩΤΟ)
Συνεργεία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου καθάρισαν μέρος της τεράστιας παράνομης χωματερής πάνω από τον Περιφερειακό
Θεσσαλονίκη: Τέλος υγειονομική «βόμβα» 10 ετών – Πάνω από τον Περιφερειακό (ΦΩΤΟ)