Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απαγόρευση πρόσβασης στη διάσημη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Προβλέπει άρθρο τροπολογίας

Την απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο προβλέπει άρθρο τροπολογίας που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων». Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Δευτέρα, 20/03/2023.

Ειδικότερα, απαγορεύεται, εφεξής, η πρόσβαση στην οριζόμενη περιοχή του Ναυαγίου Ζακύνθου και προβλέπονται κυρώσεις στους παραβάτες του εν λόγω μέτρου και παρέχεται η δυνατότητα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και για το χρονικό διάστημα (17.3.2023 μέχρι 31.10.2023 ), να προβαίνει, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, στην ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης της ανωτέρω περιοχής.

Αναστολή οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της Μυκόνου

Με την ίδια τροπολογία, προβλέπεται επίσης, η αναστολή οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της νήσου Μυκόνου έως την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) δήμου Μυκόνου και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31ης.12.2023.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ