Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται χιόνια στα 500 μέτρα – Πότε και σε ποιες περιοχές

Μετά το θαυμάσιο καιρό που αναμένεται για το σαββατοκύριακο, αναμένεται απότομη πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια στα ημιορεινά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Για χιόνια ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές έκανε λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, προβλέποντας αξιοσημειώτη πτώση της θερμοκρασίας στις αρχές τις επόμενες εβδομάδας.

Αύριο Παρασκευή, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση κάποια αραιά σύννεφα το πρωί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές ομίχλες αναμένονται σε Έβρο, Μακεδονίας και Θεσσαλία κυριώς τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτική χώρας.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει επίσης ηλιοφάνεια, με κάποιες τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 25η Μαρτίου αναμένονται θαυμάσιες καιρικές συνθήκες με λίγα σύννεφα κατά τη διάρκεια της ημέρας να ξεκινούν από δυτικά και να διασχίζουν τη χώρα. Την Κυριακή επίσης θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και πολύ καλό καιρό. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής προς το βράδυ ωστόσο ο καιρός γίνεται αρκετά άστατος με σύντομα πέρασμα από μπόρες και καταιγίδες στην βορειοανατολική χώρα, από Δράμα και κινούμενοι προς Θράκη.

Τη Δευτέρα, από το απόγευμα και μετά, ο καιρός αλλάζει απότομα με πτώση της θερμοκρασίας, μπόρες και καταιγίδες στα δυτικά και βόρειοδυτικά με μπόρες και καταιγίδες.

Την Τρίτη αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με τη θερμοκρασία να σημειώνει περεταίρω πτώση, με πολύ δυνατούς βόρειους ανέμους και τοπικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας παγερός Βαρδάρης θα κάνει την εμφάνισή του. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά τμήματα από τα 800 μέτρα και πάνω στα κεντρικά και νότια της χώρας, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και στις ημιορεινές περιοχές στα βόρεια της χώρας, σε υψόμετρα ακόμη και χαμηλότερα των 500 μέτρων. Συγκριτικά με τη Δευτέρα η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει από 8 έως και 10 βαθμούς. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ