Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βιασμός 12χρονης: Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε η ανήλικη, λένε οι δικηγόροι της

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δικηγόρων, ο άγνωστος άνδρας εισέβαλε στο σπίτι της θείας της ανήλικης όπου διαμένει

Σε καταγγελία για επίθεση εναντίον της 12χρονης που έχει πέσει θύμα βιασμού στον Κολωνό, προχώρησαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας της ανήλικης.

Η καταγγελία, η οποία έγινε από τους δικηγόρους, ερευνάται από την Ελληνική Αστυνομία και αναμένεται να ελεγχθεί το περιστατικό που αναφέρουν στις Αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας, Ασπασίας Ταραχόπουλου και Αντωνίας Λεγάκη, ο άγνωστος άνδρας εισέβαλε στο σπίτι της θείας της 12χρονης όπου διαμένει, απειλώντας το κορίτσι με μαχαίρι. Φέρεται να τη χτύπησε και να την τραυμάτισε στο χέρι.

Η δήλωση των δικηγόρων:

«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Η. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι Άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα «μη μιλάς» κι εξαφανίστηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν. Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν. Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!».

«Όλοι όσοι έχουν κακοποιήσει την ανήλικη κόρη μου, θα λογοδοτήσουν» απαντά η μητέρα της 12χρονης

Επίσης, στο περιστατικό με την επίθεση με μαχαίρι εναντίον της 12χρονης αναφέρθηκε η μητέρα της ανήλικης, με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα. «Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει σε βάρος της κόρης μου» τονίζει.

Αναλυτικά:

«Σήμερα, 3-4-2023, η κόρη μου (η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στον Κολωνό από τον Η. Μίχο και άλλους δράστες) δέχθηκε επίθεση στο σπίτι όπου διαμένει με τη θεία της και τον αδελφό της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος, αφού παραβίασε την πόρτα, εισήλθε εντός της οικίας, της πρόταξε μαχαίρι, την τραυμάτισε στο χέρι της και τράπηκε σε φυγή.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει σε βάρος της κόρης μου, αλλά ακόμη και πριν από δύο εβδομάδες, άγνωστα άτομα πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της, με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία. Επίσης, το Σάββατο, 1-4-2023, άγνωστος άνδρας πλησίασε και τον δεκάχρονο γιό μου και αδελφό της μόλις βγήκε από την οικία που διαμένουν και του έκανε απειλητική χειρονομία, δείχνοντάς του να μην μιλήσει, μήνυμα το οποίο, προφανώς, προοριζόταν να το μεταφέρει στην αδελφή του.

Όλα αυτά τα συμβάντα, προφανώς δεν συνιστούν τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου, για να σταματήσει ''να μιλάει'' σχετικά με όσα βίωσε. Ήδη δε για το σύνολο των ανωτέρω έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητείται η άμεση συνδρομή των αρμόδιων Αρχών, ώστε να συλληφθούν ο/οι δράστες, ώστε να προστατευθεί η κόρη μου και η οικογένειά μου. Θέλω να καταστεί σαφές ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού μας θα αποβεί άκαρπη. Η αλήθεια θα λάμψει και όλοι όσοι έχουν κακοποιήσει την ανήλικη κόρη μου, θα λογοδοτήσουν ενώπιον των Αρχών».

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ξάφρισε» 15.000 ευρώ από ηλικιωμένες σε 2 μέρες - Συνελήφθη στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
Η γυναίκα φέρεται να εισέπραξε το τελευταίο 2ήμερο συνολικά 14.500 ευρώ και κοσμήματα από δύο υπέργηρες γυναίκες σε Κατερίνη και Βέροια
«Ξάφρισε» 15.000 ευρώ από ηλικιωμένες σε 2 μέρες - Συνελήφθη στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης