Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν 16 δέντρα από την κακοκαιρία στη Θέρμη (ΦΩΤΟ)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η Πολιτική Προστασία προχώρησε στο κόψιμό τους καθώς έπεσαν από τους ανέμους – Έγινε και άντληση υδάτων σε επτά κατοικίες

Προβλήματα σε ορισμένες Κοινότητες του δήμου Θέρμης προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση η οποία σημειώθηκε την Δευτέρα 3 Απριλίου. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης η οποία ήταν σε επιφυλακή από το μεσημέρι της Δευτέρας, με υπαλλήλους και εθελοντές από Θέρμη και Μίκρα, χρειάστηκε να παρέμβει αργά το βράδυ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία προέβη στο κόψιμο 16 δέντρων τα οποία είχαν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους ενώ πραγματοποιήθηκε άντληση υδάτων σε επτά κατοικίες οι οποίες πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση. Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας γίνονταν συντονισμένες περιπολίες σε ρέματα και χρειάστηκε να αποκλειστούν κάποιες ιρλανδικές διαβάσεις για λόγους ασφαλείας.

Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Μίκρας. Η ομάδα των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, βρισκόμενη συνεχώς σε επιφυλακή στην βάση της στην Καρδία και σε συντονισμό με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης, έσπευσε να βοηθήσει οδηγούς των οποίων τα αυτοκίνητα είχαν κολλήσει σε λάσπες, να ελέγξει επικίνδυνες διαβάσεις οχημάτων καθώς και σε δύο περιπτώσεις πτώσης δένδρων που είχαν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους, σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι. Συγκεκριμένα κλιμάκιο αποτελούμενο από έξι μέλη της Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, μαζί με το πυροσβεστικό όχημα και τέσσερα οχήματα μελών της Ομάδας, έσπευσε σε βοήθεια των ανδρών της ΕΚΑΜ, στην κοπή των δένδρων με χρήση αλυσοπρίονων. Ακολούθως φρόντισαν για την απομάκρυνση των κορμών ώστε να ανοίξουν δρόμοι που είχαν κλείσει εξαιτίας της πτώσης δένδρων.

Δεδομένου ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες του δήμου Θέρμης μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη και στο τηλέφωνο 6972312198.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το δήμο Θέρμης:

kakokairia_dentra_thermi_1.jpeg
kakokairia_dentra_thermi_2.jpeg
kakokairia_dentra_thermi_3.jpeg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη