Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΔΕ για τους πυροβολισμούς έξω από την ΑΣΟΕΕ – Ελεύθερος ο αστυνομικός

Τρεις αστυνομικοί ελέγχονται γιατί δεν υπάκουσαν στην εντολή, να μην περάσουν περιπολικά από το σημείο

Σε εξέλιξη είναι η ένορκη διοικητική εξέταση για τους τρεις αστυνομικούς, που το μεσημέρι της Τρίτης 5/4 εγκλωβίστηκαν στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ, με έναν εξ` αυτών να πυροβολεί στον αέρα, μετά από επίθεση κουκουλοφόρων. Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τώρα, ότι ο λόγος που ελέγχονται πειθαρχικά είναι γιατί δεν υπάκουσαν στην εντολή, να μην περάσουν περιπολικά από το σημείο. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: «Ο λόγος που οι αστυνομικοί ελέγχονται πειθαρχικά είναι γιατί δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει.

Είχε δοθεί εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να μη περάσουν από το σημείο περιπολικά, καθώς η αστυνομία προετοίμαζε παρέμβαση με διμοιρίες των ΜΑΤ. Επιχείρηση η οποία διεξήχθη 20 λεπτά αργότερα από το περιστατικό με το περιπολικό.

Καμία υποχωρητικότητα δεν υπάρχει από την πλευρά της Αστυνομίας απέναντι στους αναρχικούς, αλλά η δράση της αστυνομίας αναπτύσσεται με συγκεκριμένους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και όχι όπως θέλει ο καθένας

Η δικογραφία εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε σχηματίζεται αυτεπάγγελτα και αποστέλλεται στον Εισαγγελέα όπως προβλέπει ο νόμος. Στη συνέχεια ο αστυνομικός, αφέθη ελεύθερος, αφού κατά την κρίση του Εισαγγελέα δεν υπήρξε λόγος κράτησης.

Κάθε αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, κατά τον κανονισμό, στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή του.

Αν ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου απαλλαγεί στην ποινική διαδικασία, απαλλάσσεται και στην πειθαρχική, σύμφωνα με τον κανονισμό».

Δείτε το video από τη στιγμή που πυροβόλησε ο αστυνομικός:

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο
Δεδομένου ότι οι τιμές σε δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας έχουν ανέβει έως και 50% από πέρυσι, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μπορεί να εξελιχθεί...
Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο