Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Oδηγός σχολικού χωρίς δίπλωμα κρατούσε παιδιά «ομήρους» και τους ζητούσε χρήματα

Είχε επιτεθεί και σε συναδέλφους του

Πρωταγωνιστής σε άλλο ένα απίστευτο περιστατικό ήταν ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής που το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης συνελήφθη έξω από γυμνάσιο των Καλυβίων να έχει επιβιβάσει 40 μαθητές σε ένα εκ των δύο λεωφορείων που είναι της ιδιοκτησίας του.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό βρίσκεται αντιμέτωπος με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ωστόσο όπως φαίνεται δεν είναι το μόνο.

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο η συμπεριφορά του είχε σημάνει συναγερμό σε άλλο γυμνάσιο της περιοχής, όπου είχε αναλάβει κι εκεί να κάνει τα σχολικά δρομολόγια . «Αυτόν τον άνθρωπο εμείς τον ”κυνηγούσαμε” πάρα πολύ καιρό με καταγγελίες από το 2021 γιατί είχαμε πολλά προβλήματα στη περιοχή με το πούλμαν. Εργαζόταν μεθυσμένος, έβριζε συνέχεια τα παιδιά, αργούσε πολύ να έρθει, περνούσε κόκκινα φανάρια, παραβίαζε στοπ, έκανε διάφορες παρανομίες» λέει στο newsit.gr ο πατέρας του παιδιού στο γυμνάσιο που εκτελούσε σχολικά δρομολόγια το 2021 ο 66χρονος.

«Κράτησε σαν ομήρους παιδιά»

Στις 8 το πρωί της 12η Νοεμβρίου του 2021 οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου, δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τα παιδία τους τα οποία έντρομα τους ενημέρωναν ότι ο οδηγός έχει σταμάτησε ξαφνικά κι αδικαιολόγητα στην άκρη του δρόμου, με την πρόφαση ότι καταστράφηκαν δύο χερούλια, και τους ζητούσε το ποσό των 30 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει το δρομολόγιο και να τους πάει στο σχολείο.

«Ο οδηγός είπε ότι μαθητές του έσπασαν τα χερούλια και τελικά αποδείχτηκε ότι έλεγε ψέματα. Δεν του είχαν σπάσει κάτι. Κράτησε τα παιδιά μέσα στο λεωφορείο σαν ”όμηρους” σίγουρα είκοσι λεπτά, καθυστέρησαν να πάνε στο σχολείο γιατί τους έλεγε ότι αν δεν του δώσουν λεφτά δεν θα τα πάει στο σχολείο. Τα παιδιά μας, μας πήραν τηλέφωνο από τα κινητά τους και μας είπαν ότι δεν τους πηγαίνει στο σχολείο, ψάξαμε να τον βρούμε».

«Είχε προκύψει και τότε το θέμα με το δίπλωμά του»

Μάλιστα ο πατέρας του μαθητή που περιγράφει στο newsit.gr το πρωτοφανές περιστατικό ήταν αυτήκοος μάρτυρας την αλλοπρόσαλλής συμπεριφοράς του οδηγού καθώς συνομιλούσε με το παιδί του στο τηλέφωνο, και του ζήτησε τόσο αυτός όσο και οι συμμαθητές να μην προκαλέσουν προκειμένου αυτός να συνεχίσει το δρομολόγιο.

Το πούλμαν έφτασε τελικά στο γυμνάσιο και όπως αναφέρεται στην καταγγελία που είχαν υποβάλει τότε 32 γονείς μαθητών του σχολείου ακολούθησαν τραγελαφικές εικόνες. «Ο οδηγός συνέχισε να φωνάζει και να απαιτεί από τα ανήλικα παιδιά μας χρήματα, φωνάζοντας τους για την υποτιθέμενη ζημία, ενώ αυτή τη φορά αρνείτο να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου για να αποβιβαστούν οι μαθητές και να προσέλθουν εγκαίρως στο σχολείο τους. Περίπου στις 8:20 π.μ κι ενώ τα παιδιά παρέμεναν εγκλωβισμένα και εμφανώς φοβισμένα και τρομοκρατημένα εντός του λεωφορείου, επενέβη η υποδιευθύντρια του σχολείου, η οποία στην προσπάθεια της να κατευνάσει την οργή του οδηγού, το διαβεβαίωσε ότι Δευτέρα (11/11/2021) τα παιδιά θα συγκεντρώσουν τα χρήματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τελικά ο οδηγός να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου και να αποβιβαστούν τα παιδιά»

Τότε οι γονείς που είχαν σπεύσει στο σχολείο αλλά και η διεύθυνση του γυμνασίου ενημέρωσαν την αστυνομία και ο 66χρονος οδηγήθηκε στο τμήμα της περιοχής «Πήγαμε στο τμήμα. Και τότε είχε προκύψει θέμα με το δίπλωμα οδήγησης του. Απευθυνθήκαμε και στον δήμο και στην περιφέρεια. Του κάναμε καταγγελία, είχαμε μαζέψει υπογραφές γονέων και με τη βοήθεια του δήμου καταφέραμε να τον διώξουμε από το σχολείο μας, δεν τον ξαναείδαμε».

Φωτογραφία όπου φαίνεται να έχει δέσει τα καθίσματα με σχοινιά

Φωτογραφία όπου φαίνεται να έχει δέσει τα καθίσματα με σχοινιά

Είχε επιτεθεί συναδέλφους του

Όπως αναφέρει ο πατέρας του μαθητή, ο 66χρονος οδηγός φέρεται να είχε κακή συμπεριφορά και προς τους συναδέλφους του. «Είχα μιλήσει και με συναδέλφους του, μου είχαν πει ότι τους απειλούσε συνέχεια, είχε χειροδικήσει σε συναδέλφους του, είχε μηνύσεις. Και μάλιστα την συγκεκριμένη μέρα που είχα μαλώσει εγώ με τον οδηγό, είχε πετάξει ένα μπουκάλι με νερό στο πρόσωπο ενός συνάδελφου του”.

Η καταγγελία των γονέων του συγκεκριμένου γυμνασίου υποβλήθηκε στις 18/11/2021 και είχε ως αποδέκτες της διεύθυνση Παιδείας της Περιφέρειας Αττική, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, το Δήμαρχο Κρωπίας, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κρωπίας, τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κρωπίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, τη Διεύθυνση του Γυμνασίου και τα ΚΤΕΛ Αττικής.

Μάλιστα με την καταγγελία τους οι γονείς των μαθητών ζητούσαν από τους αρμόδιους τα εξής: «Την άμεση απομάκρυνση του ιδιοκτήτη κι οδηγού του λεωφορείου και όχι απλά την απαλλαγή και τοποθέτηση του σε άλλη διαδρομή, αφού τον θεωρούμε επικίνδυνο τόσο για τη σωματική ακεραιότητα, όσο και για την ψυχική υγεία των ανήλικων παιδιών».

Δε φορούσε ποτέ μάσκα

Το newsit.gr έχει στη διάθεση του και οπτικό υλικό κατά τη διάρκεια διαδρομής των μαθητών του παραπάνω γυμνασίου από το σχολείο προς τα σπίτια τους. Όπως θα δείτε κι εσείς στο βίντεο ο 66χρονος συνομιλεί στο κινητό του τηλέφωνο, χωρίς τη βοήθεια ασύρματων ακουστικών κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται και τιμωρείται από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Εκτός όμως από την παράβαση στο όχημα του έχουν επιβιβαστεί πολλά παιδία και θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και όχι να αποσπάται από τηλεφωνικές συνομιλίες. Παράλληλα δεν είναι λίγες οι φορές όπου βρίζει, ενώ κατά την περίοδο το κορονοϊού δεν φορούσε και την προστατευτική μάσκα που επιβάλλονταν ως μέτρο ασφαλείας. Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του είχε επιβληθεί και πρόστιμο για την άρνηση του.

Παράλληλα σε φωτογραφίες που έχουν αποστείλει γονείς του συγκεκριμένου σχολείου στο newsit.gr, αποτυπώνεται η άθλια κατάσταση στην οποία όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι βρίσκονταν το λεωφορείο του 66χρονου. Όπως μας αναφέρουν και βλέπεται στις αποκλειστικές εικόνες κάποιες πλάτες καθισμάτων ήταν σπασμένες και τις είχε δέσει με σχοινί για να μην πέσουν.

Πηγή: newsit

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ