Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρει το υπόμνημα πρώην τρόφιμου - «8 μήνες σε απομόνωση»

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου πατέρας Αντώνιος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση

Πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου» αποκάλυψε σε υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα, τα όσα βασανιστικά βίωσε όσο διάστημα βρισκόταν στις δομές της.

Αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση βρίσκεται ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου πατέρας Αντώνιος.

Οι ραγδαίες εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και αφορά τις καταγγελίες που είχαν διατυπώσει σε βάρος του ένας 19χρονος, πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου και ένας 15χρονος, ο οποίος είναι ακόμα και σήμερα φιλοξενούμενος σε δομή της οργάνωσης.

Όπως μεταδίδει το mega, πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου» αποκάλυψε σε υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα, τα όσα βασανιστικά βίωσε όσο διάστημα βρισκόταν στις δομές της Κιβωτού.

«Με έθεσαν σε παρατεταμένη απομόνωση για 8 μήνες, διότι με είχαν κλειδωμένο μόνο μου σε ένα δωμάτιο όλη μέρα, φέρνοντάς μου μόνο φαγητό. Επίσης, ενώ ήμουν σε απομόνωση 2-3 μήνες, ο εργαζόμενους της «Κιβωτού» δύο φορές με είχε κακοποιήσει μέσα στο δωμάτιο, την ώρα που μου έφερνε βραδινό φαγητό, ρίχνοντάς μου σφαλιάρες, πιάνοντάς με από τον λαιμό, και πετώντας με κάτω»,

»Με την παρατεταμένη απομόνωσή μου σε ένα δωμάτιο για 8 μήνες, στο οποίο βρισκόμουν κλειδωμένος, ο εργαζόμενος μού προξένησε εντονότατο ψυχικό πόνο και μου επέφερε σοβαρή ψυχική βλάβη, με δεδομένο ότι στερήθηκα την δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα και με τις αγαπημένες μου αδελφές, ενώ για κάποιο διάστημα δεν με άφηναν να πηγαίνω ούτε στο σχολείο μου», ανέφερε αρχικά ο πρώην τρόφιμος.

Και συμπλήρωσε: «Λίγους μήνες πριν ενηλικιωθώ, δηλαδή στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022, με αφορμή μια κλοπή για την οποία με κατηγόρησαν με έβαλαν σε παρατεταμένη απομόνωση στον Άνω Βόλο μέχρι την ενηλικίωσή μου. Το δωμάτιο στο οποίο με έβαλαν ήταν κρύο, χωρίς έπιπλα και κρεβάτι, παρά μόνο ένα στρώμα στο πάτωμα και μία κουβέρτα»,

»Επειδή μάλιστα η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή και δεν μπορούσα να βγω έξω, την νύχτα έκανα την ανάγκη μου σε μπουκαλάκι. Μέλη της «Κιβωτού» ένα βράδυ ξεκλείδωσαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο δωμάτιο και με χτυπούσαν με μανία με σανίδες και με πέτρες, που είχαν στα χέρια τους».

«Όσο με χτυπούσαν παρά το γεγονός ότι τους φώναζα να σταματήσουν, και τους έλεγα ότι πονάω και δεν αντέχω άλλο, αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι “ή θα παραδεχθεί ότι εσύ έκλεψες τα λεφτά ή θα σε σκοτώσουμε”», αποκάλυψε στο υπόμνημά του πρώην τρόφιμος της «Κιβωτου».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Σε επιδοτούμενους ανέργους, δικαιούχους ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, επιδόματος γονικής άδειας και επιδόματος εργασίας
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα