Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αρναούτογλου: Ο καιρός τη Μ. Εβδομάδα - Χωρισμένη στα δύο η χώρα το Πάσχα

Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες την Κυριακή του Πάσχα - Πού θα σουβλίσουμε με λιακάδα

Με καλό καιρό αναμένεται να κάνουμε το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία την Κυριακή του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το Σάκη Αρναούτογλου και το δελτίο καιρού της ΕΡΤ.

Αναλυτικότερα και όπως αναμενόταν η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε με άστατο καιρό που θα συνεχιστεί και αύριο.

Η μέρα, αύριο Μεγάλη Τρίτη, θα ξεκινήσει με μπόρες και καταιγίδες σε Εύβοια, Σποράδες, Κρήτη, αλλά και πιο περιορισμένα φαινόμενα στις Κυκλάδες.

Από τη Δράμα και μέχρι τον Έβρο αναμένεται πυκνή συννεφιά που από το μεσημέρι και προς το απόγευμα θα υπάρξουν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες, ενώ ηλιοφάνεια θα έχει η δυτική Ελλάδα με λίγα σύννεφα στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί αναμένεται συννεφιά, που από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά θα πυκνώσει με πιθανότητα παροδικής μπόρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς.

Στην εξέλιξή της η Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένεται με νεφώσεις τη Μεγάλη Τετάρτη από βορειοδυτικά προς νοτιοδυτικά, με μπόρες στην ανατολική Μακεδονίακ και σε Θράκη αλλά και σε Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Η Μεγάλη Πέμπτη θα κυλήσει με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται αρκετή συννεφιά από βορειοδυτικά με πιθανότητα για μπόρες, ενώ συννεφιά θα υπάρχει και στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Το Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε λίγα σύννεφα ενώ θα κάνουμε Ανάσταση με καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα η χώρα φαίνεται πως χωρίζεται στα δύο, με έντονα φαινόμενα κυρίως από το μεσημέρι και μετά στη δυτική Ελλάδα, με καλό καιρό στην υπόλοιπη χώρα, με περιορισμένες ίσως βροχές σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.

Οι θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν μέχρι και τη Μ. Παρασκευή που σε σημεία της χώρας το θερμόμετρο θα φτάσει και τους 25 βαθμούς, ενώ Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται στους 20 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού της ΕΡΤ με το Σάκη Αρναούτογλου:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ