Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραυματισμοί από βεγγαλικά: Χειρουργήθηκαν τα δύο παιδιά από Σύμη και Αγκίστρι

Tην εορταστική ατμόσφαιρα επισκίασαν -και φέτος- οι τραυματισμοί από βεγγαλικά

Για ακόμα μία χρονιά δεν έλειψαν οι τραυματισμοί ακόμα και μικρών παιδιών από βεγγαλικά που έπεσαν το βράδυ της Ανάστασης.

Tην εορταστική ατμόσφαιρα επισκίασαν -και φέτος- οι τραυματισμοί από βεγγαλικά. Τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη τραυματίστηκαν πολύ βαριά από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ της Ανάστασης. Ακόμα 4 άνδρες τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, στην προσπάθεια τους να ανάψουν βεγγαλικά.

Ενώ και στην Πύλο σημειώθηκε τραυματισμός ενός 8χρονου αγοριού έξω από εκκλησία. Το παιδί είδε μια κροτίδα στο έδαφος και την έπιασε. Προσπάθησε να την ανάψει αλλά πριν προλάβει να την πετάξει, έσκασε στα χέρια του. Οι γονείς μετέφεραν τον γιο τους σε νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί έκριναν πως το παιδί πρέπει να μεταφερθεί στο Παίδων της Αθήνας. Ο μικρός έχει τραυματιστεί σοβαρά στον αντίχειρα του χεριού του, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr.

Πολλαπλά εγκαύματα προκάλεσε κροτίδα σε ένα 14χρονο αγόρι στο Αγκίστρι που έχασε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού ενώ τραυματισμό υπέστη και στο δεξί του χέρι.

Θύμα του επίμαχου εθίμου έπεσε και ένα 13χρονο αγόρι στη Σύμη με μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του και ταυτόχρονα τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Το αγόρι αεροδιακομίσθηκε στην Αθήνα.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύονται ο 13χρονος και ο 14χρονος που τραυματίστηκαν από βεγγαλικά. Τα παιδιά χειρουργήθηκαν και βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης.

Η μάστιγα των ρουκετών έχει πλέον αποκτήσει διαχρονικό χαρακτήρα. Στην ΕΡΤ μιλάει νεαρός που τραυματίστηκε από δυναμιτάκι: «όπως πήγα να το πετάξω σκάει κατευθείαν… Πάω να το πιάσω το παίρνω το ανάβω και με το που πάω να το πετάξω σκάει κατευθείαν»

Ο πατέρας του νεαρού νιώθει τυχερός που δεν συνέβη τίποτε σοβαρότερο στον γιο του, κάτι από το οποίο δεν γλίτωσαν άλλα παιδιά.

 «Στην ατυχία τους ήταν τυχερός που δεν έχασε κανένα δάχτυλο. Τα παιδιά να μην ασχολούνται καθόλου με αυτά τα πράγματα γιατί τώρα και σκάνε και γκαζάκια και χίλια δυο και δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό το πράγμα[…] Όπως είπα και προηγουμένως στον γιο μου αυτά πρέπει να σταματήσουν γιατί μπορεί να γίνουν χειρότερα. Όπως ήταν ένα παιδάκι προηγουμένως με 4 δάχτυλα κομμένα. Ήταν πριν από εμάς».

Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα της Ανάστασης 7χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο. Ένα από τα βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν στο χωριό Μασσάρι το τραυμάτισαν προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.

 «Καμένο στο πρόσωπο, είναι εντάξει στο σπίτι του, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα[…] Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες» τόνισε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης. |

Πεδίο μάχης έγινε και το Λεωνίδιο Αρκαδίας όπου τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να να πυροδοτήσουν βεγγαλικά στην ενορία του Αγίου Βασιλείου. Οι άνδρες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να διακομίζονται στην Τρίπολη λόγω των εγκαυμάτων που έφεραν στα χέρια και το στήθος.

Στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής αναρρώνουν τα παιδιά από Σύμη & Αγκίστρι

Στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μεταφέρθηκαν τα δύο παιδιά, που τραυματίστηκαν από βεγγαλικά. Πρόκειται για έναν 13χρονο από τη Σύμη και έναν 14χρονο από το Αγκίστρι. Χειρουργήθηκαν και νοσηλεύονται στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και βρίσκονται στη διαδικασία της αποκατάστασης.

Όπως ανέφερε η Ειρήνη Κυρίτση, νωρίτερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το χειρουργείο του 13χρονου ο οποίος αναρρώνει. Σύμφωνα με τους γιατρούς και το χειρουργείο του 14χρονου από το Αγκίστρι πήγε καλά και βρίσκεται και αυτός στη διαδικασία της αποκατάστασης.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Ο κίνδυνος της φτώχειας απειλεί το 17,4% του πληθυσμού της χώρας
Οι ανατιμήσεις στα είδη διατροφής, οδηγούν τα νοικοκυριά να δαπανούν όλο και περισσότερα, αγοράζοντας ωστόσο λιγότερα αγαθά
ΕΛΣΤΑΤ: Ο κίνδυνος της φτώχειας απειλεί το 17,4% του πληθυσμού της χώρας