Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Ηλεία: Καταστράφηκαν καλλιέργειες (ΦΩΤΟ)

Σε απόγνωση οι αγρότες και οι παραγωγοί της περιοχής λίγο πριν την περίοδο της συγκομιδής

«Μαύρη» Δευτέρα ξημέρωσε για τους παραγωγούς στην Ηλεία, που είδαν χθες (17/4) τις καλλιέργειές του να καταστρέφονται ολοκληρωτικά εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης που έπληξε την περιοχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του patrisnews.gr, λίγο περισσότερη από μισή ώρα χαλαζόπτωσης, ήταν αρκετή για να εξαφανίσει κυριολεκτικά δεκάδες καλλιεργημένα χωράφια, με τους παραγωγούς να βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, καθώς πλησιάζει η περίοδος της συγκομιδής, που πλέον είναι αδύνατο να γίνει.

 

Καταστράφηκαν καλλιέργειες στην Ηλεία

Εκατοντάδες στρέμματα ισοπεδώθηκαν στην κυριολεξία, με τις μεγαλύτερες ζημιές να καταγράφονται σε παραλιακές κοινότητες του δήμου Ήλιδας, όπως τα Δουναίικα, η Αγία Μαρίνα, το Παλούκι, η Δάφνη, η Μαραθιά.

Όπως επισημαίνει το ίδιο μέσο, ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή στις υπαίθριες καλλιέργειες πατάτας, στους ελαιώνες, στα αμπέλια αλλά και στο καρπούζι, με τους καλλιεργητές να μετρούν τον χαμένο κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς και να βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού τα έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν και οι υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν είναι μπροστά τους.

 

Ηλεία: Δύσκολη η επόμενη μέρα για τους παραγωγούς

Η επόμενη ημέρα για τους ίδιους μοιάζει να είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς από την μια στιγμή στην άλλη τα προϊόντα που θα μάζευαν σε λίγες ημέρες και προορίζονταν για εξαγωγή αφανίστηκαν.

Αυτό που ζητούν από την πολιτεία είναι οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ να βρεθούν στην περιοχή προκειμένου να κάνουν επιτόπια αυτοψία, να εκτιμήσουν τη ζημιά και οι παραγωγοί να λάβουν ουσιαστικές αποζημιώσεις που να αποτυπώνουν το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής.

Δείτε εικόνες από την καταστροφή στην Ηλεία:

katastrofes_xalazi_ileia_1.jpg
katastrofes_xalazi_ileia_2.jpg
katastrofes_xalazi_ileia_3.jpg
katastrofes_xalazi_ileia_4.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους